Tarih: 13.11.2023 14:29

Kazanfer, “Dövizde kademeli olarak bir yükseliş görüyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Dövizde kademeli olarak bir yükseliş görüyoruz”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, Döviz piyasası hakkında bilgiler verdi. Kazanfer yaptığı açıklamada, “Dövizde kademeli olarak bir yükseliş görüyoruz” dedi.

“Yılsonuna yaklaşırken dövizde yeni dalgalanmalar olabileceğini öngörüyoruz”

Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer Döviz Piyasası konusunda yaptığı açıklamada, “Dövizde kademeli olarak bir yükseliş görüyoruz. Geçtiğimiz hafta gözler, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz toplantısındaydı. Beklenti de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi. Açıklanan karar da beklentiler doğrultusunda çıktı. Ancak yine de önümüzdeki aylarda tekrar faiz artışına gidileceği sinyali verildi. Ülkemizde de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faizi arttırmaya devam ediyor. Tabii bu arttırımlar, dövizdeki artışı biraz frenlese de  yılsonuna yaklaşırken dövizde yeni dalgalanmalar olabileceğini öngörüyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın temkinli olmasında fayda var”

Sözlerine devam eden Kazanfer, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Erkan, sıkılaştırma politikasının devam edeceğini, enflasyonla mücadelenin devam edeceğini, enflasyon düşene kadar elimizde olan tüm araçları kullanacağımız yönünde açıklamalarda bulundu. Yılsonuna doğru dövizde yukarı yönde hareketlenme bekliyoruz. Şu an kademeli bir yükseliş görülse de dövizde yılsonunda artış bekliyoruz. Önümüzdeki ay Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz toplantısından çıkacak olan karar da etkili olacak. Piyasalarda belirsizlik var. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Rusya – Ukrayna Savaşı dövizi ister istemez etkiliyor. Vatandaşlarımızın temkinli olmasında fayda var” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —