Tarih: 22.03.2024 11:40

Kazanfer, “Dövizde sert dalgalanmalar devam ediyor”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Dövizde sert dalgalanmalar devam ediyor”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer, döviz piyasasındaki son durum hakkında önemli bilgiler verdi. Kazanfer, “Dövizde sert dalgalanmalar devam ediyor” dedi.

  

“Dolar’da sert bir yükseliş oldu”

Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer, döviz piyasasındaki son durum hakkında yaptığı açıklamada, “Dövizde sert dalgalanmalar devam ediyor. Son günlerde devam eden dolar yükselişi sürüyor. 30 TL’nin altında olan Dolar kuru, bir anda 33 TL bandını aştı. Bundan ötürü sert bir yükseliş oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde Kredi Derecelendirme Kuruluşu FITCH, Türkiye’nin kredi notunu arttırdı. Bu da dövizdeki hızlı yükselişi yavaşlattı. Ancak şu an piyasalarda Dolar’ın yükselişi devam ediyor. Bunun bir müddet daha devam edeceğini düşünüyoruz. Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasında enflasyonda iyimser bir durum gördüklerini, döviz kurundaki dalgalanmanın geçici olduğunu, gerektiği yerde müdahale edileceğini söyledi” dedi.

“Vatandaşımızın temkinli olmasında, dövizle borçlanmamasında fayda var”

Kazanfer sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz ay toplanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz toplantısı sonucunda faiz artırımına gidilmedi. Faiz oranı yüzde 45’te sabit tutuldu. Açıklamaya göre dövizde aşırı dalgalanma görülürse politika faizi bir miktar daha yükseltilebilir. Ancak dövizdeki dalgalanma durulmuyor. Piyasada aşırı bir hareketlilik var. Bir müddet daha dalgalanmanın görülebileceğini düşünüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED de yaptığı toplantı sonucunda politika faizini sabit tuttu. Açıklamalarında, önümüzdeki aylarda faiz indirimine gidilebileceği ifade edildi. Bu da döviz fiyatını biraz hareketlendirdi. Vatandaşımızın temkinli olmasında, dövizle borçlanmamasında fayda var. İsteyen elbette yatırım yapabilir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —