Tarih: 23.12.2022 13:11

Kazanfer, “Dövizde yılsonuna yaklaşırken yukarı yönde hareketlilik görüyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Dövizde yılsonuna yaklaşırken yukarı yönde hareketlilik görüyoruz”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında önemli bilgiler verdi.  Kazanfer, 14 Aralık’ta yapılan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz toplantısında 50 baz puan faiz artırımının dövizde hareketliliğe neden olduğunu ifade etti.

“Önümüzdeki yılda da faiz artırımının yapılacağı sinyali verildi”

Döviz piyasası hakkında önemli bilgiler veren Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, “Dövizde yılsonuna yaklaşırken yukarı yönde hareketlilik görüyoruz. Gözler, 14 Aralık’ta yapılan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz toplantısında aldığı kararlardaydı. Bir önceki faiz toplantısında enflasyonda iyileşme olduğunu, faizlerin yumuşatılacağı sinyali verilmişti. Ancak 14 Aralık’ta yapılan bu toplantıda, tekrardan 50 baz puan faiz artırımına gidildi. Böylelikle yılın son faiz toplantısında da 50 baz puan faiz arttırılarak politika faizi yüzde 4,25 ile yüzde 4,50 aralığında oldu. Önümüzdeki yılda da faiz artırımının yapılacağı sinyali verildi. Bunun neticesinde, 18,40 lira bandında olan Dolar, 18,80 liraya kadar yükseldi. 19,50 bandında olan Euro’nun da 20 lirayı aşarak 20,05 bandına yükseldiğini gördük” dedi.

“Yine bir faiz indirimine gidilirse dövizde tekrar yukarı yönde hareket görebiliriz”

Sözlerine devam eden Kazanfer, “Bu açıklama neticesinde, dövizde yukarı yönde hareketlilik görüldü. Şimdi ülkemizde gözler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yapacağı son faiz toplantısı kararında. Piyasaların beklentisi, faizlerde değişime gidilmeyeceği yönünde. Geçen ayki faiz toplantısında 10,5 olan politika faizi 150 baz puan indirilerek yüzde 9’a kadar indirildi. Bu durum, piyasalarda olumlu karşılandı. Çünkü enflasyonla mücadele kapsamında faizlerin düşmesi demek, vatandaşların kredi alabilmesi için önünün açılması demek. Piyasaların beklentisi, faizlerin sabit tutulacağı yönünde. Yine bir faiz indirimine gidilirse dövizde tekrar yukarı yönde hareket görebiliriz. Ancak yılsonuna yaklaşırken dövizde şu an için bir düşüş görünmüyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —