Tarih: 13.01.2023 11:20

Kazanfer, “Dövizde yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor”

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Kazanfer yaptığı açıklamada, “ Dövizde yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor” dedi.

“ABD Ocak ayı enflasyon verileri Dolar’ı hareketlendirebilir”

Kazanfer Döviz Piyasası konusunda yaptığı açıklamada, “Euro’da hareketlilik görüyoruz. Dolar – Euro paritesi, yılbaşı öncesinde 1,06 idi. Dolar kuru 19,90 TL civarındaydı. Ancak yılbaşından sonra Dolar – Euro paritesinde yükseliş görülmeye başlandı. Paritenin 1,07 bandına kadar yükseldi. Bu da Euro’nun 20 lira bandını geçerek 20,35 bandına kadar yükseldiğini gördük. Parite yükselmesine rağmen Dolar’da düşüş görülmedi. Yılbaşı öncesi 18,85 bandında olan Dolar’ın da 18,93 bandına kadar yükseldiğini gördük. Açıklanacak olan Amerika Birleşik Devletleri Ocak ayı enflasyon verilerinin Döviz’in nasıl etkileyeceğine bakacağız.  Çıkan verilere göre yeni bir dalgalanma görebiliriz” dedi.

“Vatandaşlarımızın temkinli olmasında fayda var”

Açıklamalarına devam eden Kazanfer, “İç piyasada ise gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz toplantısında olacak. Enflasyonla mücadele ülkemizde de devam ediyor. Yetkililerin açıklamaları, enflasyonun kademeli olarak düşeceği yönünde. Ancak aldığımız verilere göre dövizde şu an bir düşüş görülmemektedir. Vatandaşlarımızın temkinli olmasında fayda var. Bozdurmak isteyenler, bu fiyatlardan ihtiyaçları dahilinde bozdurabilirler” dedi.

Güncel döviz fiyatları;

Dolar alış fiyatı 18,85 lira – Satış fiyatı 19 lira

Euro alış fiyatı 20,20 lira- Satış fiyatı 20,35 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —