Tarih: 03.06.2022 12:43

Kazanfer, “Dövizle borçlanmayın”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Dövizle borçlanmayın”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi Üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer Döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kazanfer yaptığı açıklamada, dövizde dalgalanmaların bir sürede daha devam edeceğini ifade ederek vatandaşların bu süreçte dövizle borçlanmaları konusunda uyarıda bulundu. 

“FED’in Haziran ve Temmuz aylarında yapacağı toplantılarda da faiz arttırımına gideceği belirtildi”

Kazanfer yaptığı açıklamada, “Dövizde yukarı yönlü dalgalanmalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faiz Toplantısı gerçekleştirildi. Piyasaların beklediği gibi Merkez Bankası, politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu. Ancak en son toplanan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz toplantısında 0,50 baz puan faiz arttırımına gidilmişti. Enflasyonla mücadele kapsamında FED’in Haziran ve Temmuz aylarında yapacağı toplantılarda da faiz arttırımına gideceği belirtildi. Ülkemizde olduğu gibi orada da enflasyonla mücadele devam ediyor” dedi.

“Dalgalanmalar bir süre de devam edebilir”

Sözlerine devam eden Kazanfer, “ Piyasalarda hareketlilik sürüyor çünkü Covid-19 salgınından yeni yeni çıkmaya başladık. Gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de özellikle enerji ve akaryakıta yapılan zamlar da ekonomik durumu etkiledi. Bir de üstüne Rusya – Ukrayna savaşı eklenmesi, Çin’de korona virüs salgını devam etmesi, piyasaları ülkemizde ve dünya çapında olumsuz etkiledi. Bu da dövizde dalgalanmaya etken oluyor. 15 Haziran tarihinde FED’in faiz toplantısı olacak. Gözler bu toplantıda alınacak kararda. Beklentiler, bu toplantıda 0,75 puan faiz arttırımı yapılacağı yönünde. Bozduracak olanlar, dövizlerini ihtiyaçları doğrultusunda bozdurabilir. Dövizle borçlanmama konusunda vatandaşımızı uyarıyoruz. Dalgalanmalar bir süre de devam edebilir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —