Tarih: 30.03.2023 14:37

Kazanfer, “Seçimlere yaklaşırken Döviz’de bir miktar yükselme oldu”

Facebook Twitter Linked-in

Kazanfer, “Seçimlere yaklaşırken Döviz’de bir miktar yükselme oldu”

İlçemizde uzun zamandır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazenfer döviz piyasası konusunda önemli bilgiler verdi. Kazanfer yaptığı açıklamada, “Seçimlere yaklaşırken Döviz’de bir miktar yükselme oldu” dedi.

“FED’in politika faizi 4.75 – 5 bandına kadar yükseldi”
Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazenfer, döviz piyasası konusunda yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Amerika Merkez Bankası FED’in faiz toplantısı gerçekleşti. Piyasalarda gözler bu toplantıdaydı. Çünkü Amerika’da küçük veya orta ölçekli banklarda ciddi zorluklar çıktı. Hatta bazı bankalar iflasın eşiğine geldiği gibi iflas edenlerde oldu. Yani bunun sebebi bankaların yüksek faiz vermesi diyebiliriz. Bu nedenle FED’in toplantıda alacağı karar çok önemliydi. Piyasaların beklediği 0.25 baz puan faiz artıracağı yönündeydi ve piyasaların beklediği şekilde olarak 0.25 baz puan faiz arttırımına gidildi. Böylelikle Amerikan Merkez Bankası FED’in politika faizi 4.75 – 5 bandına kadar yükseldi. Yani burada Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in açıklaması da çok önemliydi. İflas eden bankalar ile ilgili yaptığı açıklamada, iflas eden bankalardaki mevduatların güvende olduğu açıklamasını yaptı” dedi.

FED’de politika faizinde indirim bekleniyor

Açıklamalarını sürdüren Kazanfer, “Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in aslında hedeflerinin 2023 yılında politika faizini 2 bandına kadar indirmek olduğunu, ancak enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve bu yıl içinde politika faizlerinde bir düşüş olmayacağını ifade etti. İflas eden bankalar içinde  bu bankacılık sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ve güçlü adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Bunun içinde bu banka krizinin hafif etkileri olabilir, kredi koşullarında da önemli sıkılaşma olacağını belirtti” dedi.

“Seçimlere kadar bir düşüş beklenmiyorum”

Kazanfer son olarak açıklamasında, “Powell’in en önemli açıklaması şuydu; “Amerika ekonomisinin izleyeceği yol belirsiz,  bu yıl faizleri düşürmeye yönelik bir yol yok” dedi. Powell’in  en önemli açıklaması buydu. Bu açıklamanın ve almış olduğu kararın ardından 19 bandında olan Dolar’ın 19.400 bandına kadar yükseldiğini gördük. Hemen ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz toplantısı vardı. Piyasaların beklediği politika faizini sabit tutacağı yönündeydi ve öylede olarak politika faizini 8.5’ta sabit tuttu. Biz Dövizdeki hareketliliğin seçime kadar devam edeceği yönündeyiz. Seçimlere kadar bir düşüş beklenmiyorum. Seçim sonuçlarına göre yeni dalgalanmalar görebiliriz” dedi.

Döviz fiyatları
Dolar alış 19.350 – satış 19.450
Euro alış 20.900 – satış 21.000 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —