Tarih: 27.06.2024 17:28

Kazanfer, ‘Piyasaların gözü FED ve Merkez Bankası’nın kararında olacak’

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Kazanfer yaptığı açıklamada, ‘Piyasaların gözü FED ve Merkez Bankası’nın kararında olacak’ dedi. 

‘Döviz tekrar yükselişe geçti’

Kazanfer, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Uzun zamandır uyuyan döviz, bayram sonrasında tekrar yükselişe geçti.  Bayram öncesinde 32,50 TL bandında olan Doların bayram sonrasında piyasaların açılması ile 32,90 TL bandına kadar çıktığını gördük. 34,50 TL bandında olan Euro ise 35,30 TL'ye kadar çıktı. Uzun zamandır dövizin düşük olmasındaki sebep, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED'in 2024 yılında yapılan toplantılarda faiz indirimine gitmemesi etkili oldu. Yani faizi sabit tuttu.’

‘Gözler bugün alınacak kararda olacak’

Kazanfer, ‘Ancak son yapılan konuşmalarda 2024 yılı içerisinde iki kez faiz indirimine gidileceği sinyali verildi. Tabii burada faizlerin indirilmemesindeki en büyük etken enflasyonun istenilen seviyede düşmemesiydi. Gözler bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararında olacak’ dedi.

‘Döviz şu an yatırım yapılabilir seviyede’

Kazanfer, son olarak, ‘Piyasaların büyük ihtimalle beklediği, faizlerin sabit tutulacağı yönündeydi. Dövizde bayramda yukarı yönde bir hareketliliği tekrar gördük ancak piyasaların gözü FED ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kararında olacak. Dövizde yukarı yönde bir dalgalanma olabileceği görüşündeyiz. Politika faizi sabit tutulursa doların yine 32,80 - 33 lira bandında, Euro’nun da 35 -35,30 lira bandında seyredeceğini düşünüyoruz. Döviz şu an yatırım yapılabilir seviyede. Bu fiyatlardan yatırım yapmayı tavsiye ediyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

Dolar alış fiyatı 32,75 lira

Satış fiyatı 32,95 lira

Euro alış fiyatı 34,80 lira

Satış fiyatı 35 lira

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —