Tarih: 30.12.2018 12:25

KEDİEVİ PROJESİ İLE SOKAK KEDİLERİNE SAHİP ÇIKTILAR

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi öğrencilerinden anlamlı etkinlik

KEDİEVİ PROJESİ İLE SOKAK KEDİLERİNE SAHİP ÇIKTILAR

Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile adlarından sıkça söz ettiren Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. “Sokak hayvanları  sosyal sorumluluk projesi” kapsamında hazırlanan kedi evleri ve yemler ile sokak kedilerine sahip çıktılar.

Okul çevresine öğrencilerin hazırladığı barınaklar ve hayvanlar için yemler yerleştirildi 

Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi 12/D Şubesinin düzenlediği ve Sınıf Rehber Öğretmeni Özgül Görüm öncülüğünde yürütülen “Sokak hayvanları sosyal sorumluluk projesi” kapsamında sokak kedilerine yönelik bir proje çalışması gerçekleştirdiler. Proje kapsamında okul çevresine öğrencilerin kendi hazırladığı barınakları topladıkları para ile aldıkları  yemler ile birlikte yerleştirirdiler.

Belli aralıklarla yemler bırakılacak

Proje kapsamında 12/D Sınıfının toplum hizmeti faaliyetinin önderleri, diğer sınıflara yapılacak etkinliği anlatarak hem onların köpek ve kedi mamalarına destek olmalarını ve hem de bu bilinci taşımaları için farkındalık çalışması yapıldı. Bu sayede toplanan paralarla  sokak hayvanları için yem alındı ve buna tüm okulun katılımı ile gerçekleşti. Gerçekleştirdikleri proje hakkında kısa bir bilgi veren Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi 12/D Sınıf Rehber Öğretmeni Özgül Görüm, “ Projemizin amacı, bu soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına barınak ve besin sağlamaktır. Öğrencilerimiz de etkinliğin sonucunu kısa zamanda hayvanların barınak etrafında dolaşıp gördükleri için mutlu oldular. Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi İdare ve Öğretmenlerinin de destek verdiği proje ile alınan yemlerin belli aralıklarla dağıtımını sürdürerek sokak hayvanlarına bir nebze yardımcı olma çabasındayız” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —