Tarih: 13.07.2023 13:52

KEFKEN MUHTARI DA ŞİDDETE İSYAN ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

KEFKEN MUHTARI DA ŞİDDETE İSYAN ETTİ

Kefken Aile Sağlığı Merkezinde (ASM) görev yapan sağlık çalışanlarına görevleri başında yapılan sözlü ve fiili şiddete uğramalarına yönelik tepkiler giderek artıyor.

Yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getiren Kandıra Kefken Mahallesi Muhtarı Zeynel Abidin Ekrem, özellikle yaz aylarında artan nüfus nedeniyle mahallesinde bulunan Kfken Aile Sağlık Merkezi’nin yetersiz olduğunu dile getirdi. Muhtar Ekrem, ‘ Yaz aylarında mahallemizin nüfusu oldukça artıyor. Bu nedenle aile sağlık merkezimiz yetersiz gelmektedir. Yetkililerden isteğimiz, en azından bu nüfus artışının olduğu 100 günlük sürede buraya bir iki tane daha doktur görevlendirmeleridir. Cumartesi Pazar günleri tatil amaçlı çok misafirimiz oluyor. Sağlık ocağımız yetiştiremiyor. Doktorun azlığından dolayı doktorumuz darp edildi. Ben buraya acilen doktor istiyorum’ dedi

ÇEKER, ‘TEDBİR ALINSIN’

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker’de yaptığı açıklamada acilen ek tedbirlerin alınmasını istedi. Çeker, “ İlimizde sağlık çalışanlarına yaşanan son olayda idarecilerde kendilerine ders çıkararak, bu ve bu benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır. Yaz aylarında yoğun nüfus akınana uğrayan bu beldemizde İlde ve İlce de görev yapan kamu idarecileri bölgede yerleşik yaşayan vatandaşımızın ve tatilci vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almaları için gerekli tedbirleri almalıdırlar. İdareciler Haziran ayı ile birlikte bölgede 112 Acil Sağlık Hizmet istasyonu acıyor ise bölgeye gelen tatilcilere de sağlık hizmeti sunulması için poliklinik hizmeti verilmelidir. Sendika olarak idarecilere çağrımız acil alarak bölgedeki tatilcilerin sağlık hizmeti alabilmesi ve ASM yoğunluğun azaltılması ve bölgeye geçici poliklinik hizmeti verilmesi için geçici olarak hekim ve sağlık personeli görevlendirilmelidir. Sendika olarak konunun takipçisi olacağız.”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —