Tarih: 24.01.2019 14:24

KEMDER Başkanı Alpay Hacıoğlu emlakçıları uyardı KAYIT DIŞI EMLAKÇI KALMAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

KEMDER Başkanı Alpay Hacıoğlu emlakçıları uyardı

KAYIT DIŞI EMLAKÇI KALMAYACAK

Kocaeli Emlakçılar Odası (KEMDER) Başkanı Alpay Hacıoğlu geçtiğimiz gün Değirmendere Lagoon Cafe’de tüm Gölcüklü Emlakçılara Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği hakkında önemli bilgilendirmede bulundu ve Emlakçılara, ‘Ticaret bakımından sıkıntı yaşamamanız için mutlaka yetki belgenizi alın’ dedi.

Gölcüklü Emlakçılar programa katılım sağladı

Gölcüklü Emlakçılar  geçtiğimiz sabah Değirmendere’de buluştu. Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu,  emlakçılara yeni yetki belgesi konusunda bilgilendirmede bulundu. Dün sabah gerçekleştirilen programa Başkan Hacıoğlu’nun yanı sıra Gölcük Tapu Müdürü İrfan Aydın, Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir ve ilçemizdeki tüm Emlakçılar katılım sağladı.

Hacıoğlu, ‘Yetki belgesi almayan emlakçılarımız sorun yaşayacak’

KEMDER Başkanı Alpay Hacıoğlu, programa katılım sağlayan emlakçılara teşekkür etti ve şunları ifade etti: ‘’Öncelikle bugün bu ortamda bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli emlakçı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yeni Taşınmaz Yönetmeliği ile kayıtsız emlakçı kalmaması için mücadelelerimiz sürüyor. Yani yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Kocaeli’de 270 emlakçı yetki belgesini aldı.  Bu konuda gerçekten diğer illere öncüyüz. Şunu belirtmek istiyorum yıl sonuna kadar yetki belgesi almayanlar ticaret konusunda sıkıntı yaşayacaklar. Kayıt dışı emlakçı kalmayacak. Yani yeni yapılan düzenlemeye göre artık emlakçılar en az lise mezunu olacak, yetki belgelerini almaları gerekecek. 2009 yılından beri Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanlığını yönetiyorum. Mesleğimi gerçekten çok seviyorum. Siz değerli emlakçılarımızın da sorun yaşamalarını istemiyorum’ diyerek uyarılarını dile getirdi.

Müdür Aydın, ‘Bizim size her zaman kapımız açık’

Başkan Hacıoğlu’dan sonra konuşma yapan Gölcük Tapu Müdürü İrfan Aydın, ‘Öncelikle bu güzel organizasyona davetinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Sizler bizim için gerçekten çok değerlisiniz. Sayın Alpay başkanın da ifade ettiği gibi mutlaka yetki belgelerinizi alın. Çalışmalarınızda sıkıntı yaşamayın. Gölcük Tapu’da siz değerli emlakçılarımız sayesinde işlerinizi iyi bildiğiniz için bizlere kolaylık sağlıyorsunuz. Yani vatandaşlar bize geldiklerinde hangi belgeleri getireceklerini bilmedikleri için çok sıkıntı yaşıyoruz. Değerli emlakçılarımız bize geldiğinde hangi belgeleri hazırlanması gerektiğini bildiklerinden ötürü bizler de çok kolay işlerimizi yürütüyoruz. Bizler sizleri önmesiyoruz. Sizlere kapımız her zaman açık. Görevden asla kaçmayız’ dedi.

Kandemir emlakçıları uyardı

Gölcük Emlakçılar Odası Başkanı Başkanı Necmi Kandemir, kısa bir konuşma yaparak, emlakçılardan yetki belgelerini almaları konusunda uyarılarda bulundu. Kandemir, KEMDER Başkanı Hacıoğlu’na verdiği bilgiden ötürü teşekkür etti.

Kimlikler teslim edildi

Gerçekleştirilen programda yetki belgelerini alan emlakçılara kimlikleri teslim edilerek, yeni sisteme uymalarından ötürü teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —