Tarih: 14.02.2023 13:59

Kent Dönüşüm 1.Etap’ta yıkım çalışmaları D-130 KARAYOLU KENARINDA DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kent Dönüşüm 1.Etap’ta yıkım çalışmaları

D-130 KARAYOLU KENARINDA DEVAM EDİYOR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in göreve geldiği günden beri titizlikle üzerinde durduğu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap Bölgesinin yıkımlarına 16 Ocak’ta başlanmıştı. Tüm hızıyla devam eden yıkımlarda D-130 Karayolu kenarındaki binaların yıkımına başlandı.

Yıkımlar 16 Ocak’ta başlamıştı

Gölcük Belediyesi tarafından başlatılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında gerçekleştirilecek olan Gölcük Merkez Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ev ve iş yeri sahiplerine gönderilen tebligat ile 15 Ocak’a kadar süre verilmiş. 16 Ocak sabahı da bölgede yıkımlar başlamıştı. Bir ay gibi kısa bir sürede alanda bulunan binaların büyük bir kısmının yıkımın gerçekleştiren ekipler D-130 Karayolu kenarındaki binaların yıkımına başladı. Yıkımlar Gölcük Belediyesi Zabıta Ekiplerinin gözetiminde kontrollü bir şekilde gerçekleşiyor.

Toplamda 327 daire, 247 iş yeri, 54 ofis ve 123 depo yıkılacak

Gölcük Merkez Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1. Etap bölgesinde bulunan 327 daire, 247 işyeri, 54 ofis ve 123 deponun yıkımı devam ediyor. İhaleyi alan firma tarafından iki ayda tamamlanması planlayan bölgede bir ayda binaların büyük bir kısmı yıkılmış durumda. İç bölgelerdeki yıkımlara da bir yandan devam eden ekipler ayrıca D-130 Karayolu kenarındaki binaların yıkımına da devam ediyor.  Yıkılacak olan binaların etrafında bariyer çektikten sonra yıkımı gerçekleştiren ekiplere ayrıca Gölcük Belediyesi Zabıta Ekipleri de eşlik ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —