Tarih: 05.03.2024 13:50

Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için toplandı ‘GÖLCÜK’TE DOYA DOYA KUTLAYACAĞIZ’

Facebook Twitter Linked-in

Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için toplandı

‘GÖLCÜK’TE DOYA DOYA KUTLAYACAĞIZ’

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Bu önemli gün Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Anıtpark Kent Meydanı’nda çelenk sunma ve akabinde gerçekleştirilecek programlar ile kutlanacak.

 8 Mart Cuma günü saat 12.00’da Anıtpark’ta kutlanacak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gölcük’te kutlanacak. Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edilmektedir. Bu grevler sırasında çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can vermiş, bu olaylardan 52 yıl sonra (1910), Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen II. Sosyalist Enternasyonal toplantısında Clara Zetkin’in önerisiyle, 1857’de başlayan, kadın haklarının kazanılması ve kadınların birlikteliği mücadelesinin her yıl “Kadın Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi de bugüne özel Gölcük’te bir program hazırladı. Gölcüklü kadınların bir araya geleceği program 8 Mart Cuma günü saat 12.00’da Anıtpark’ta kutlanacak. Törende Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirecek. Akabinde ise GFSD tarafından bir fotoğraf sergisi gerçekleştirilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ayrıca 9 mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda Şef Bülent Öztürk Başarır önderliğinde Gölcük Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu tarafından konser verilecek.

Turnalı, “8 Mart’ı daha coşkulu kutlamak için tüm kadınlarımızı davet ediyorum”

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı düzenleyecekleri program konusunda yaptığı açıklamada, “Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak her yıl olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu ile birlikte ve tüm Gölcük kadınlarıyla kutlamaya hazırlanıyoruz. 8 Mart Cuma günü saat 12.00’de bir Çelenk törenimiz olacak. Akabinde Anıtpark alanında el emeği pazarımız açılacak ve GFSD tarafından fotoğraf sergimiz olacak. Ayrıca 9 Mart Cumartesi, günü de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Türk Sanat Müziği Konserimiz olacak. Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında gerçekleşecek olan konserimiz saat 20.00’de başlayacak. Anıtpark’ta gerçekleştireceğimiz programımıza ve konserimize bütün halkımızı özellikle kadınlarımızı bekliyoruz. Ben şimdiden tüm emekçi kadınlarımızı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum ve 8 Mart’ı daha coşkulu kutlamak için tüm kadınlarımızı davet ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —