Tarih: 14.01.2023 14:22

Kentsel Dönüşüm alanında içinde kalan PREVEZE CADDESİ 15 OCAK İTİBARİYLE TRAFİĞE KAPATILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kentsel Dönüşüm alanında içinde kalan

PREVEZE CADDESİ 15 OCAK İTİBARİYLE TRAFİĞE KAPATILIYOR

Gölcük Merkez Mahallesi’nde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Merkez Mahallesi Preveze Caddesi’nin bir bölümü 15 Ocak itibariyle trafiğe kapatılacak.

15 Ocak’tan sonra hurdacıların girişi yasaklandı

Gölcük Belediyesi tarafından ev iş yerlerine gönderilen tebligat ile mal sahiplerine 15 Ocak’a kadar ev ve iş yerlerini boşaltmaları istenmişti. Bu süre zarfında ev ve iş yerlerini boşalttıktan sonra  kapı ve pencereler de sökülerek binalar yıkıma hazır hale getirilmişti. Bu süre zarfında alanda dolanan hurdacılar kullanılabilir eşyaları topluyorlardı. 15 Ocak’tan sonra alanda yıkım yapılacağı için Preveze Caddesi trafiğe kapatılacak ve alana hurdacıların  girişlerinin yasaklanacağı bildirildi.

Binaların yüzde 90’nı boşaltıldı

15 Ocak’a kadar müddet verilen ev ve iş yerleri bu süre zarfında gerek evlerini gerekse iş yerlerini başka yerlere taşıdılar. Kentsel dönüşüm alanı içinde kalan bazı iş yerleri ise dükkan bulamadıkları için taşınamadıklarını ifade ettiler. Kiraların çok yüksek olduğunu ve hava parası nedeniyle yeni iş yeri bulmakta çok zorlandıklarını ifade eden bazı esnaflar bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini belirtirken evlerini taşıyacak olan vatandaşlarda Gölcük’te artan kiralardan dolayı bütçelerine uygun ev bulamadıklarını bu nedenle de taşınamadıklarını ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —