Tarih: 28.04.2023 12:59

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları bitti ARAÇ SAHİPLERİ GAZİ OTOPARKINA GERİ DÖNDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları bitti

ARAÇ SAHİPLERİ GAZİ OTOPARKINA GERİ DÖNDÜ

2013 yılında, 5 Okul yapımı karşılığında Gölcük Belediyesi’ne devredilerek yıkılan Gazi Ortaokulu’nun alanı o tarihten beri ücretsiz otopark olarak kullanılıyordu. Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle gerçekleştirilen yıkımların tamamlanmasıyla araç sahipleri Gazi Otoparkına geri döndü.

5 okul yapımı karşılığında yıkılmıştı

Gölcük Belediyesi’ne karşılığında 5 okul yapımı karşılığında 2013 yılında yıkılan Gazi Ortaokulu’nun alan Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içinde kaldığı için o tarihten bu yana araç sahiplerinin en çok tercih ettiği alan oluyordu. Gazi Ortaokulu’nun yıkım çalışmasının tamamlanmasının ardından araç sahipleri tarafından ücretsiz otopark olarak kullanılan alan, Gölcük’te başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle kullanılamıyordu.  Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla araç sahipleri Gazi Otoparkı’na geri döndüler. İnşaat çalışmaları başlayana kadar araç sahipleri alanı yeniden Ücretsiz Otopark olarak kullanacaklar.

İnşaat çalışmaları başlayana kadar ücretsiz otopark olacak

Gölcük Merkez’de gerçekleşecek Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları 16 Ocak’ta başlamış ve kısa bir sürede tüm yıkımlar tamamlanmıştı. Bu süre zarfında araç girişine kapatılan Gazi Otoparkı, yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden araç sahiplerinin gözdesi oldu. İhalesi gerçekleşen ve yakın zamanda başlanması beklenen inşaat çalışmalarına kadar Gazi Otoparkı araç sahiplerinin kurtarıcısı olacak.

Gölcük’e ücretsiz otoparklar yapılmalı

Gazi Oroparkı’nı inşaat çalışmalarının başlamasıyla yeniden kullanmayacakları için Gölcük’te ücretsiz otopark alanları yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Gölcük’te ciddi bir otopark sıkıntısı var. Gazi Otoparkı bizim kurtarıcımızdı ve ne yazık ki Kentsel Dönüşüm Projesinin başlamasıyla bu alanı bir süre sonra yeniden kullanamayacağız. Bu nedenle Gölcük’te ücretsiz otopark alanları yapılmalı” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —