Tarih: 14.04.2023 09:36

Kentsel dönüşüm yıkım çalışmaları tamamlandı GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Merkez Mahallesi’nde gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşüm Projesinin  1. Etapalanı olan  D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, Aydınbey Deresi ile 20. Sokak arasında yer alan 36 dönüm alandaki binaların  yıkımları tamamlandı. Yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan yeni konutlar Gölcük’e değer katacak.

327 daire, 247 iş yeri, 54 ofis ve 123 deponun yıkımı tamamlandı

Gölcük Merkez Mahallesi’nde gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında boşaltılan ev ve iş yerleri 16 Ocak itibariyle yıkılmaya başlanmıştı. Büyük bir titizlik ve hızla ilerleyen yıkımlarda sona gelindi. Alanda bulunan 327 daire, 247 iş yeri, 54 ofis ve 123 deponun yıkımı tamamlandı. Yakın bir zamanda hayata geçirilecek olan yeni konutlar ile Gölcük’ün çehresi değişecek.

İhalenin Nisan ortasında yapılması bekleniyor

2015 yılında riskli alan ilan edilen 46 dönüm alanın 130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, Aydınbey Deresi ile 20. Sokak arasında yer alan ilk etap olan 36 dönümlük bölümünde bulunan binaların tamamı yıkıldı. Yıkım çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlar yeni konutların ne zaman yapılacağı sorusunu sormaya başladı.  Nisan ayının ortalarında yapılması planlanan ihale neticesinde yer teslimi yapılarak yeni binaların temelleri atılması bekleniyor. 900 araçlık kapalı otopark, sosyal ve kültürel alanları ile Gölcük’e yeni bir soluk getirecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gölcüklüler sabırsızlıkla bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —