• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,96% 0,03
  • EURO

    51,10% -0,61
  • GRAM ALTIN

    7260,62% -3,65
  • Ç. ALTIN

    11848,56% -2,98

“Kentsel dönüşüm alanında öncelik Gölcük esnafına verilmeli”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “Kentsel dönüşüm alanında öncelik Gölcük esnafına verilmeli” dedi.

YURT HABERLERİ 1.05.2025 16:40:00 0
“Kentsel dönüşüm alanında öncelik Gölcük esnafına verilmeli”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kentsel dönüşümün alanındaki iş yerlerinin Gölcük esnafı varken dışarıdan birilerini buradan dükkan almaması gerektiğini ifade ederek, “Kentsel dönüşüm alanında öncelik Gölcük esnafına verilmeli” dedi.

 “Burada Gölcük esnafı varken dışarıdan bir kişi gelip de buradan o dükkanları almasın”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kentsel dönüşümün alanının Gölcük’ü nasıl etkilemesi gerektiği ve boş alanlar konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaman, “ “Bunun defalarca beyanatını verdik. 17 Ağustos 1999 Depreminde yapılması gereken kentsel dönüşümün şu anda bile yapılıyor olması sevindirici. Ama bunu yaparken belli bir takım zorluklar da söz konusu. Bu zorlukların bir an önce bitip sosyal yaşamla birlikte yolun alt kısmındaki alanının bir an önce daha aktif bir şekilde ticarete açılması lazım. Buranın hareketlenmesi, vatandaşın İzmit’e gitmeye ihtiyaç duymayacağı projelerin üretilmesi lazım.  proje bittikten sonra bizler için önemli olan öncelik olarak Gölcük Esnafının buradan alım satım işlemlerinde Gölcük Esnafının değerlendirmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Bu konuda da belediyemizden ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan destek bekliyoruz. Burada Gölcük esnafı varken dışarıdan bir kişi gelip de buradan o dükkanları almasın. Arzu eden, almak isteyen esnafımıza bu konuda gerekli hassasiyet daha evvel sanayi içerisinde yapmış olduğumuz projelerdeki gibi öncelikle kendi esnafımızın değerlendirmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

“Akşam 19.00’dan sonra yaşanan hareketsizlik gerçekten bizleri çok üzüyor”

Sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “Artık yaz sezonuna geliyoruz. İşyerlerimiz şu anda hazır, düğün sezonlarımız başlıyor. İnsanlarımız merdiven altı ürünlere gitmesinler. İlçemizin esnafını tercih etsinler, bu konuda değerlendirmelerini yapsınlar. Hazırız ve bu hazırlık çerçevesinde de fiyatlarımız uygun, malımız kaliteli fakat yolun altında akşam 19.00’dan sonra yaşanan hareketsizlik gerçekten bizleri çok üzüyor. O kurban olduğumuz, doğduğumuz, büyüdüğümüz Gölcük saat 19.00’dan sonra maalesef kimsenin rağbet ettiği bir yer değil. Bizim eskiye dönmemiz lazım, eskiden yolun altında kalan merkez kısımda sosyal aktiviteler olurdu. Sinemalarımız, tiyatrolarımız vardı. İstek ve talebimiz bu dönem içerisinde o boş olan alanların ivedilikle yapılması. Bu konuda da İşçi Gazinosunun yıkılan alanıyla Kavaklı’daki alan Allah nasip ederse bu dönem içerisinde önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak. Kavaklı’mız beklediğimiz, arzu etmiş olduğumuz, kıskandığımız Başiskele, Karamürsel, Sekapark’daki diğer alanlar gibi bir proje hazırlanıyor. O da bizim için oldukça sevindirici. Ama biraz zaman alacaktır” dedi. 

“Sanayi alanı neredeyse 7 senedir boş”

Açıklamalarını sürdüren Başkan Kocaman, “Onun dışında sanayideki boş alanın da değerlendirilip Çarşamba pazarının taşınmasıyla alakalı olarak da belediye tarafından çalışmalar yapılıyor. Son noktaya gelinmesini özellikle istiyoruz, çünkü 17 Ağustos depreminin üzerinden 26 yıl geçmiş hala bu sıkıntı devam ediyor. Bununla birlikte sanayi alanı neredeyse 7 senedir boş, karanlık alanda her şey olur. Allah’a çok şükür şu ana kadar Gölcük’te asayiş açısından da söz konusu değil. Biz şu anda kentsel dönüşümün hızla bitirilip, teslim edilip halkımıza daha farklı şekilde açılmasını, insanların buraya gelip huzurla alışveriş yapmasını özellikle istiyoruz. Bu konuda biz belediyemizin ve büyükşehir belediyesinin biraz daha gayretli ve hızlı hareket etmesini de özellikle istiyoruz. Sosyal yaşam açısından Gölcük’te kazanalım, Gölcük’te harcayalım felsefesini Gölcük halkımız lütfen uygulasın” dedi.

“Mahalle esnafı her şeyin önünde gelir”

Başkan Kocaman son olarak, “Mahalle esnafı her şeyin önünde gelir. Mahalle esnafı bugün bir yere giderken çoluğunuzu çocuğunuzu teslim edebileceğiniz yerdir. AVM’ler bir kent için mutlaka son derece faydalı ama yarın bir şey olduğunda AVM’ye değil mahalle esnafına çoluk çocuğumuzu teslim ediyoruz. Paranız olmasa dahi rahatlıkla alışverişinizi yapabiliyorsunuz. Büyük kentlerde mutlaka AVM’ler de olacak. Gölcük esnafımız ekmeğinin peşinde o konumda biz üstümüze düşen ne görev varsa yapmaya hazırız, yapıyoruz da. Hayırlı işlerin olmasını diliyorum. Bir an önce eksik olan sosyal yaşamların Gölcük’e kavuşturulması için tedbirlerin alınıp son noktanın konulmasını özellikle talep ediyoruz” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

TEMAD GÖLCÜK, ÇOCUKLARLA İFTAR YAPTI

DEĞİRMENDERE SAHİLİNE DALGA KIRICI SET

BÜYÜKAKIN “SOKAKTA AÇ KİMSE KALMASIN”

GÖLCÜK MART AYI MECLİSİNDE 2 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

KEMAL YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AK PARTİ VE SEDAŞ’TAN KOCAELİ İÇİN YATIRIM VE KOORDİNASYON TOPLANTISI

KOCAELİ’DE SPOR BÜYÜKŞEHİR’LE HAYAT BULUYOR

ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE

KOCAELİ SAĞLIK YÖNETİMİ İFTARDA PERSONELLE BİR ARAYA GELDİ

GEBE OKULU’NDAN ANLAMLI MEZUNİYET!

BAŞİSKELE'DEN SURİYE'YE UZANAN İFTAR SOFRASI

KARTEPE’DE RAMAZAN BİR BAŞKA GÜZEL

KOCAELİ’NİN GELECEĞİ BİLGİEVLERİ’NDE ŞEKİLLENİYOR

50 YAŞTAN SONRA KOLON KANSERİ RİSKİ ARTIYOR

SAYGINLAR’DAN MUKADDES EMANETLER SERGİSİ’NE ZİYARET

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YOK!

SERHAT YILMAZ’IN BABASI VEFAT ETTİ

GÖSTERİŞİN GÖLGESİNDEKİ SOFRALAR

.DÜNYAYI OKUYABİLMEK

KULİSTE MUHABBETLER...

BİR FOTOĞRAFIN ANLATTIĞI

GESOTİM AİLESİ İFTARDA BULUŞTU

HALIDERE’DE SİNYALİZASYON KRİZİ ÇÖZÜLÜYOR

YARALI POLİS MEMURUNA VALİ AKTAŞ’TAN ZİYARETİ

BAŞKANI ZEYTİNOĞLU 2025 YILI BÜYÜME ORANINI DEĞERLENDİRDİ

MUKADDES EMANETLERE YOĞUN İLGİ

“DEVLET ARACI AİLE SERVİSİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ!”

TÜM TÜRKİYE, “GONCA’NIN EFELERİ” İLE GURUR DUYDU

GÖLCÜK ESNAF ODASI’NDA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

ÜLKÜCÜLER SALONA SIĞMADI!

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YOK!

BAŞKANI ZEYTİNOĞLU 2025 YILI BÜYÜME ORANINI DEĞERLENDİRDİ

KOCAELİ ÇİFTÇİSİ BÜYÜKŞEHİR’LE HEP GÜÇLÜ

1 TRAMVAY ARACI AYNI ANDA 600 YOLCU TAŞIYACAK

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZI YALNIZ BIRAKMAYIN”

HAT 250 YARIN SON KEZ YOLA ÇIKIYOR

KOTO’DAN AB FONLARINA YÖNELİK PROJE YAZMA EĞİTİMİ

BRİSA İZMİT FABRİKASI “GEÇİCİ ÜRETİM, BAKIM VE AMBAR YÜKLEME İŞÇİSİ” İSTİHDAM EDECEK

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN ARICILIK KURSİYERLERİNE KOVAN DESTEĞİ

YAPAY ZEKÂ İLE HEDEF PAZAR ANALİZİ

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13