Tarih: 10.10.2022 13:13

Kerimağa Rampası İzmit İstikametine EDS talepleri reddedildi KAZAYA DAVETİYE Mİ ÇIKARDI?

Facebook Twitter Linked-in

Kerimağa Rampası İzmit İstikametine EDS talepleri reddedildi

KAZAYA DAVETİYE Mİ ÇIKARDI?

 Gölcük Kerimağa Rampası mevkiinde yaşayan bölge sakinleri Değirmendere İzmit İstikametinde bulunan rampada son yıllarda meydana gelen kazalara dikkat çekerek, bu konu hakkında gerek Büyükşehir Belediyesi’ne gerekse Gölcük Belediyesi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçelerin reddedildiğini iddia ederek, EDS isteklerini yineledi. Bölge sakinleri kısa süre önce o bölgede yaşanan TIR kazasının EDS isteklerinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

“Dilekçemiz yeniden değerlendirilmeli”

Donanma Mahallesi Sakinlerinden Hakan Öztürk yaşadıkları sıkıntı nedeniyle çözüm bulmaları için verdikleri dilekçeye karşılık olumsuz cevap aldıklarını ifade etti. Öztürk söz konusu bölgede oluşan hasarlar başta olmak üzere rampanın tehlikeli olduğunu düşündüklerini için verdikleri dilekçeye red cevabı aldıkları için üzün olduklarını ifade ederken bölgede red cevabı aldıktan kısa bir süre sonra meydana gelen kaza nedeniyle tedirgin olduklarını ifade ederek taleplerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

“Talebimiz reddedildi”

Öztürk,Gölcük Belediyesi’ne ve Gölcük Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçede, “Kocaeli İLİ GÖLCÜK ilçesi ile YÜZBAŞILAR arasında bulunan ATATÜRK Bulvarı üzerindeki Kerimağa rampası (Donanma Komutanlığı kalyon kapı girişi) köprülü kavşağı gölcük istikameti güzergahındaki yol asfaltı üzerinde yer yer çukurlar oluşmuştur ve yol tahrip olmuştur. Bu durum özellikle ağır vasıtaların ve trafikteki araçların aşırı hızlı ilerleyişinden kaynaklı gürültüye sebebiyet vermekte ve çevre halkını çok fazla rahatsız etmektedir.Bahse konu yol güzergahı üzerinde herhangi bir hız denetimi yapılmayışı ve bölgenin bayır oluşu nedeni ile gölcük istikametine doğru trafik aşırı hızlı ilerlemekte ve tehlike oluşturmaktadır. Şehir içi hız sınırı uygulamasının ve trafik emniyetinin sağlanması için, ayrıca bölge insanının aşırı gürültüden rahatsızlığının engellenmesi adına kameralı EDS denetleme sistemine yol güzergahında ivedilikle ihtiyaç vardır.Bölgede yaşayan ve toplumsal duyarlılık gösteren bir vatandaş olarak konunun araştırılıp bir an önce çözüme kavuşturulmasını devlet yetkililerinden arz ederim” şeklinde verdiğimiz dilekçeye karşılık  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan, “İlgi yazınız ile Gölcük İlçesi Donanma Mahallesi Atatürk Bulvarı D-130 Karayolu üzeri Kerimağa Rampası İzmit istikameti yönünde EDS Sistemi kurulumu talebi ile ilgili gereğinin yapılması talep edilmektedir.Elektronik Denetleme Sistemi ve Trafik Yönetim Merkezi Projesi çalışmaları kapsamında, Kocaeli genelinde kural ihlallerine karşı, İl EDS Komisyonunca saha inceleme ve tespit çalışmaları tamamlanmış olup, projenin ilk fazı için talebe konu mevkide EDS kamera sistemi kurulumu planlanmamıştır. Bahse konu mevkideki ihlallerin denetlenmesi, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 5/b maddesine istinaden, bölgeden sorumlu Emniyet trafik birimlerinin görev kapsamındadır.Bilgilerinize arz ederim” denilerek talebimiz reddedildi” dedi.

“Gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz”

Öztürk, “Söz konusu olan dilekçemize red cevabı geldikten kısa bir süre sonra o bölgede bir TIR kazası meydana gelmesi talebimizin ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle yetkililerin talebimizi yeniden değerlendirmesini ve bölgeye EDS başta olmak üzere gerekli önemlerin alınmasını istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —