Tarih: 30.05.2023 13:27

Kesgin’den tütün ürünlerini kısıtlayan üreticilere tepki ‘HEM BAKKALLAR HEM VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALIYOR’

Facebook Twitter Linked-in

Kesgin’den tütün ürünlerini kısıtlayan üreticilere tepki

‘HEM BAKKALLAR HEM VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALIYOR’

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, Sigara üreticilerinin tütün ürünlerini Bakkallara kısıtladığına dikkat çekerek, ‘Yaşanan bu kısıtlama yüzünden Bakkallarımız vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmektedir. Bu sorun acil olarak çözülmelidir’ dedi.

‘Devamlı tartışmalar yaşanıyor’

Sözlerine devam eden Kesgin, “Sigara üreticileri her geçen gün tütün ürünlerini kısıtlamakta olup bakkallarımızı vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmektedir. Bakkal esnafımız, ürün temini için plasiyer ve distribütörlerle devamlı olarak tartışmalar yaşamaktadır. Gün geçtikçe sorunlar büyümekte ve toplumsal sıkıntılarla karşı karşıya gelinmektedir. Firmalar, bu dönemde daha hassas davranmalı ve eğer olası bir fiyat geçişi yapılacaksa piyasayı sıkmadan, acilen karar vermelidir. Çünkü sorunlar, hem bakkalımızı hem de vatandaşımızı zor durumda bırakıyor.’

‘Bakkallarımız, evine ekmek götürmek adına canını dişine takarak çalışıyor’ ‘Devletimizin, vatandaşımız ve esnafımızın sesine kulak verip bir an önce tütün piyasasındaki sorunu çözmesi gerekmektedir.’ diyen Kesgin, son olarak, ‘İnsanlarımızı vatanı, namusu ve ekmeği ile sınamasınlar. Bakkalımızın ticaretini kısıtlamayalım. Halihazırda zincir marketlerden ötürü kazancı oldukça kısıtlı olan bakkallarımız, evine ekmek götürmek adına canını dişine takarak çalışıyor. Bunun yanında bakkalımızın ticari hayatına sorun eklemek, manevi anlamda da rahatsızlık veriyor’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —