Tarih: 21.07.2023 12:36

Kiralık ev piyasası durma noktasına geldi DÜĞÜN TARİHLERİ ERTELENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Önceki dönem Gölcük Emlakçılar Dernek Başkanı, Kandemir Emlak Sahibi Necmi Kandemir, emlak piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Gölcük’te kiralık evlerde piyasanın durma noktasına geldiğini belirten Kandemir, ‘Vatandaşlar ve evlenecek yeni çiftler kiralık ev bulmakta zorluk yaşıyor’ dedi.

‘5 bine ev bulanlar kendilerini şanslı sayıyor’

Kandemir, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Emlakçılık sektöründe uzun bir zamandan bu yana fiyatların her geçen gün arttığını görmekteyiz. Pandemi döneminin ardından yükselen fiyatlar, hem kiralık hem de satılık evlerde kendini göstermeye başladı. Çevresini örnek alan birçok kişi, evlerindeki kirayı arttırdı, satılık olan evlerinin fiyatını yükseltti. Gölcük’te kiralık ev piyasası 5 bin ila 20 bin arasında değişiyor. 5 bine ev bulanlar kendisini şansı sayıyor. Gölcük bölgesinde kiralık evlerin bulunmamasına, askeri personellerin tayinleri, artan göç, fabrikalarda çalışan işçiler ve yeni yapılan Hastanelere personel gelmesi neden oluyor.’

‘Yeni evlenecek çiftlere kiralık ev bulamıyoruz’ Kandemir, açıklamasının devamında, ‘Ev sahipleri de bu ortamda kiralara artış yapıyor. Böyle olunca kiracılar sıkıntı yaşıyor. Sıkıntı yaşayan kiracı ile ev sahibi arasında huzursuzluk yaşanabiliyor. Bu durum neticesinde, etrafımıza baktığımız zaman kiralık ev bulmak zorlaştığı gibi ev kiralamanın da mümkün olamadığını artık görüyoruz. Birçok kiracı, kirasını ödemekte zorlandığını da ifade ediyor. Yeni evlenecek çiftler kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Birçok zaman bu kardeşlerimize ev bulamıyoruz. Bu da sıkıntı oluyor. Düğünlerini erteleyen kardeşlerimizin bile olduğunu duyuyoruz. Ev sahiplerinin bu konuda biraz daha anlayışlı olması gerekiyor. Tabi ki de bu söylemim duyarlı ev sahipleri için değil. Umarım bu sorun bir şekilde çözüme kavuşur’ dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —