Tarih: 26.07.2023 13:59

‘Kırklareli Hardaliyesi İçeceği’ tanıtımı yapıldı KORKUT, ‘KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, Yönetimi ve Önceki dönem başkanlarından Orhan Karagöz’ün katılımıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi desteği ile ‘Unutulmaya Yüztutmuş Kültürel Değerlerimiz’ projesi ile ‘Kırklareli Hardaliyesi İçeceği’ tanıtımı dün dernek binasında yapıldı.

Gerçekleştirilen proje tanıtım programına; Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, Dernek Yönetimi, Önceki Dönem Dernek Başkanı Orhan Karagöz, Yerel Hardaliye Şirket Yetkilisi Bülent Baksi ve dernek üyeleri katılım sağladı.

Korkut, ‘Projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum’

Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Gölcük Trakya İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından Yerel Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Unutulmaya Yüztutmuş Kültürel Değerlerimiz’ projesi ile Kırklareli Hardaliyesi İçeceği tanıtımı için bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu projede Derneğimize destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Şube Müdürü Samet Şengöz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, Yerel Hardaliye Şirket Yetkilisi Bülent Baksi, Deneğimiz Yönetim Kurulumuza, üye ve hemşehrilerimize projemizde çalışan gönüllülerimize çok teşekkür ederiz. Unutulmaya Yüztutmuş Kültürel Değerlerimiz Projesi ile Kırklareli Hardaliyesi İçeceğini daha iyi tanımak, bilgi sahibi olmak ve Kocaeli’de de anlatabilmek için Kırklareli ilimiz Kızılcıkdere ve Deveçatağı köylerine gittik. Köylerde köyün ileri gelenleri ve üreticiler ile görüşecek aklımıza gelen soruları yönelterek Hardaliye içeceği hakkında bilgi edinmeye çalıştık. Projemizin bugün tanıtımını yaparak Yıllık 100 ton üretim yapılacak. Üretim Haziran-Temmuz sonuna kadar bitiyor. Dernek adına üretilen Hardaliye içecekleri Gölcük’e gönderilip satışa sunulacaktır’ dedi.

Hardaliye İçeceği hakkında bilgi verdiler

Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği önceki dönem başkanı Orhan Karagöz ve Yerel Hardaliye Şirket Yetkilisi Bülent Baksi, Unutulmaya Yüztutmuş Kültürel Değerlerimiz Projesi ile Kırklareli Hardaliyesi İçeceğinin içeriği hakkında bilgi vererek, hedeflerini anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —