Tarih: 28.07.2021 13:38

Kırmızı Işıklarda büyük tehlike ÇOCUKLARIN SATIŞ YAPMALARI ÖNLENMELİ

Facebook Twitter Linked-in

İlçe genelinde sayıları bir hayli fazla olan dilencilerin yanı sıra kırmızı ışıklara mendil su satan küçük yaştaki çocuklar hem kendi hayatlarını hem de sürücüleri tehlikeye atmaya devam ediyor.

Çocuklar canlarını tehlikeye atıyor

İlçemizde vatandaşlarımızın en çok rahatsızlık duyduğu konulardan bir tanesi hiç şüphesiz sokaklarda mendil satan çocuklar. Özellikle kırmız ışıkların yandığı anda araçların arasında dolaşıp mendil satmaya çalışan çocuklar tehlike arz ediyorlar. vatandaşlar yetkililerden kırmızı ışıklarda mendil satan çocuklar için en kısa sürede önlem almaları gerektiğini ifade ettiler. 

Mobil ve Donanma ışıklarında satış yapıyorlar

Covid-19 pandemisinin yanı sıra herhangi bir üzücü olaya mahal vermemek için bu gibi durumların önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen sürücü ve vatandaşlar, “Yıllardır özelikle Mobil ve Donanma ışıklarında bu şekilde mendil satan çocuklara rastlıyoruz. Her kırımız ışık yandığında arabalar arasında dolaşarak hem kendi canlarını hem de bizleri tehlikeye atıyorlar. Yaptıkları bu hareketle herhangi bir kazaya sebebiyet verebilirler. Yetkililerin bu duruma en kısa sürede müdahale etmelerini rica ediyoruz” dediler.

Aileleri uyarılmalı

Küçük yaşta kırmızı ışıklarda mendil satan çocuklardan ziyade ailelerinin uyarılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “ Bu yaşta çocuklar kendi iradeleriyle satış yaptıklarını pek düşünmüyoruz. Büyük bir ihtimalle aileleri tarafından satış yapmaya zorlanıyorlar.  Bu nedenle yetkililerin öncelikle aileleri tespit edip gerekli uyarıları yapmaları gerektiğini düşünüyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —