• BIST 100

    17016,29%1,08
  • DOLAR

    43,83% 0,02
  • EURO

    51,74% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7334,80% 2,13
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,37

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne ÇİFTÇİLERDEN YOĞUN İLGİ

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” konusunda bilgi vererek ilginin yoğun olduğunu belirtti.

MAGAZİN 12.02.2025 16:40:00 0
Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne   ÇİFTÇİLERDEN YOĞUN İLGİ

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” konusunda bilgi verdi. Başkan Çanakçı, “Çiftçilerimiz Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne büyük ilgi gösteriyor” dedi. 

“Kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amaçlanıyor”

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından 10 Şubat itibariyle hayata geçirilen “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” ile ilgili açıklamalarda bulunan  Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,  vermiş olduğu bilgide, “Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü desteklemek ve kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) koordinasyonunda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) ait etçi ırk gebe damızlık büyükbaş hayvanlar üreticilere verilecektir. Söz konusu proje ile ülkemizde etçi ırk damızlık üretimi yapan işletme sayısını ve etçi anaç hayvan sayısını artırarak daha fazla etçi ırk besilik materyalinin ülkemiz kaynakları ile karşılanması, böylece kırmızı et arzında sürdürülebilirliği ve yeterliliği sağlamak amaçlanıyor” dedi. 

“Bu şekil projeler hayata geçirilirse genç çiftçileri köylerimizde tutabiliriz”

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çanakçı, Çiftçilerimiz kırsal kalkınma hayvancılığa destek projesine büyük ilgi gösteriyor. Talep beklediğimizden daha fazla olacağa benziyor. Desteğin 2 yıl ödemesiz olması projeyi daha cazip bir konuma getiriyor. Bu şekil projeler hayata geçirilirse genç çiftçileri köylerimizde tutabiliriz. Proje başvuru şartlarına gelindiğinde öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişi olmak gerekiyor. Daha sonra TÜRKVET kayıt sistemine kayıtlı en fazla 200 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip işletme sahipleri başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca her yetiştirici yalnızca 1 işletmesi için başvuru yapabilecektir, yeni işletme açarak projeye başvuran yetiştiricilerden de bu şart aranır. Aynı haneden sadece 1 yetiştirici başvuru yapabilir. Başvuru sahibi başvuru yaptığı işletmenin bulunduğu il/ilçe de ikamet etmek zorundadır. Veteriner Hekim, Ziraat/Gıda Mühendisleri ve muhtarlarda yeni işletme açarak projeye başvurabilir. Bu kişilerde sigorta şartı aranmaz” dedi. 

“Yetiştiriciler bu projeden yalnızca bir kez yararlanabilir”

Başkan Çanakçı son olarak açıklamasında, “Projeye kiralık işletme ile başvuracaklarda noter onaylı en az 3 yıllık kira sözleşmesi aranır Su kısıtı olan il/ilçelerimizde, Hayvansal Üretim Planlaması kapsamında yeni büyükbaş hayvan işletmesi açılamadığı için büyükbaş işletmesi olmayanlar yeni işletme açarak başvuramazlar. Ancak bu kişiler mevcut bir işletmeyi noter onaylı en az 3 yıllık kira sözleşmesi yaparak projeye başvurabilirler. Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişilikler, devlet memurları, on sekiz yaşından küçükler ve 5488 sayılı Kanun kapsamında cezalandırılmış olanlar bu projeye başvuramaz. Uzman eller ve genç çiftçi projesinden yararlananlar da projeye başvuramazlar. Son olarak yetiştiriciler bu projeden yalnızca bir kez yararlandırılır. Başvurular il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine Hayvancılık Genel Müdürlüğünce belirlenen takvim çerçevesinde yapılır ve 10 Şubat 2025 tarihinde başlayıp, 28 Şubat 2025 mesai bitiminde sona erecektir” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

ZEHİR TACİRLERİNE AĞIR DARBE

VALİ İLHAMİ AKTAŞ KOMANDOLARLA BULUŞTU

TAZELENME MERKEZİ’NDE BAŞARI ORANI YÜZDE 64

VALİ İLHAMİ AKTAŞ UYGULAMA NOKTASINDA İFTAR YAPTI

SÜLÜN OSMAN

13 MİLYON 800 EMEKLİ, 13 MİLYON 800 BİN OY...

VECDİ ŞENEMRE İLE KULİS

BAŞVURAN HER ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞUNA BURS

TALUS, CHP MİTİNGİNİ DEĞERLENDİRDİ

BÜYÜKAKIN: “ÇİFTÇİMİZİN, ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

MHP İL BAŞKANI AKIN: KIRGINLIK BİTECEK

MHP KOCAELİ YENİ YÖNETİMİNE GÖLCÜK ‘DEN ÜÇ KİŞİ GİRDİ

RAMAZAN’DA KİLO ALMADAN ORUÇ TUTMAK

HASTANE BAHÇELERİ BÜYÜKŞEHİR’LE DAHA GÜZEL

DEVLETİN ADINI KULLANARAK VATANDAŞI SOYUYORLAR!

BAŞİSKELE BELEDİYESİ VE TÜRK KIZILAY'DAN ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ

BAŞİSKELE’DE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ ÇOCUKLARIN NEŞESİYLE BAŞLADI

ESKİ BAŞKANLAR İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN SEZER’DEN DEĞİRMENDERE’DE GÖNÜL KÖPRÜSÜ

RAMAZAN HAFIZASI

BİLMEDİĞİNİZ İBAN'A ATILANHER PARA BİR İMZA GİBİDİR

BİR GÖLCÜKSPOR YAZISI ...

FATİH ERBAKAN GÖLCÜK'E GELİYOR

KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI

TALUS’TAN RAMAZAN’DA GECE MESAİSİ

ÇOCUKLARIN SESİ RAMAZAN’IN NEŞESİ OLUYOR

BU FESTİVALDE ÜRETİM, DAYANIŞMA VE EMEK BULUŞTU

BAŞKAN KOCAMAN, RAMAZAN BEREKETİNİ KARTEPE’NİN ÇINARLARIYLA PAYLAŞTI

GÖLCÜKLÜ ÖĞRETMENLER ÖDÜL ALDI

KADIN MECLİSİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

BAŞVURAN HER ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞUNA BURS

BÜYÜKAKIN: “ÇİFTÇİMİZİN, ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

KADIN MECLİSİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

"TÜKETİCİ SADECE ALIŞVERİŞ YAPAN DEĞİL, HAK SAHİBİ OLANDIR"

HALK EKMEK AĞINA RAMAZAN TAKVİYESİ

HIZIR 41’DE RAMAZAN’A ÖZEL PİDE ÜRETİLİYOR

168 ŞOFÖRE CEZA KESİLDİ

JAPON TEKNİĞİ İLE NAKIŞ FİKİRLERİNİ KEŞFETTİLER

RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR SOFRASI ANTİKKAPI’DA

UKODER, 7 BÖLGEDE KADIN İHRACATÇI SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYOR

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13