Tarih: 23.02.2021 13:55

Kış aylarında haftada en az iki gün BALIK YEMEYİ İHMAL ETMEYİN

Facebook Twitter Linked-in

Kış aylarında haftada en az iki gün

BALIK YEMEYİ İHMAL ETMEYİN

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler günlük taze ve bol çeşit balıkları ile hizmet vermeye devam ediyor. Rizeli Kardeşler Balık Lokantası işletmecisi Samet Balcı kış aylarında haftada en az iki gün balık yenmesinin oldukça faydalı olduğunu ifade etti.

Haftada en az iki gün balık yenilmeli

Omega 3 açısından en zengin besin olan ve şu anda tam mevsimi olan balığı uzmanlar en az haftada iki gün tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler günlük taze ve bol balık çeşitleri ile Gölcük halkına hizmet vermeye devam ediyor. Rizeli Kardeşler’in işletmecisini Samet Balcı balık piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Balcı yaptığı açıklamada, hamsi’de yaşanan av yasağı döneminde balık fiyatlarının ciddi anlamda yükseldiğini fakat yasağın kalkmasıyla beraber birçok balık çeşidinde fiyatların düşmeye başladığını ifade etti. 

Balık fiyatları düşmeye başladı

Rizeli Kardeşler Balık Lokantası İşletmecisi Samet Balcı balık piyasası hakkında yaptığı açıklamada, “ Hamsi’de yaşanan az yasağı döneminde diğer balıklara rağbet artınca fiyatlarda bir miktar yükselme olmuştu. Fakat hamside av yasağının kalkması ve hamsinin beklenildiği şekilde irileşmesinden sonra diğer balık çeşitlerinde bir miktar düşüş yaşandı. Şu anda balık az ama her gün canlı günlük balık geliyor. Hamsi özellikle bu süre zarfında kendini iyice topladı irileşti. Av yasağı döneminde 50 -60  liralarda olan 35 -40 liralara kadar düştü. Hamsinin yasak olduğu dönemlerde yükselen balık fiyatları da düşmeye başladı. 100 liraya yükselen çinekop  60 liraya, 50 liraya kadar yükselen 35 liraya kadar düştü. İlerleyen günlerde daha bol balık çıkmasıyla fiyatların biraz daha düşmesini bekliyoruz” dedi.

“1 Mart itibariyle lokanta kısmımız ile hizmet vermeye başlamak istiyoruz”

Covid- 19 pandemisi tedbirleri kapsamında lokanta kısımlarının kapalı olması nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Balcı, “ Pandemi tedbirleri kapsamında lokanta kısmımız da ne yazık ki hizmet veremiyoruz. Yapılan son açıklamada 1 Mart ile normalleşme sürecine girileceği ve cafe lokantaların yeniden açılacağı söyleniyor. İnşallah 1 Mart itibariyle lokanta kısmımız ile hizmet vermeye başlamak istiyoruz. Müşterilerimizden de bu yönde ciddi bir talep var.  1 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Rizeli Kardeşler’de balık fiyataları

Hamsi 40 lira, istavrit 40 lira, çinekop 65 lira,  barbun 40 lira, mezgit 35 lira,  turna mezgit 70 lira,  sarı kanat 80 lira,  çupra 40 lira,  levrek 55 lira,  Norveç somon 80 lira, Karadeniz somon 35 lira,  zargana 35 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —