Kısa, “Daha fazla insana ulaşabilmek için çalışıyoruz”
İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Kadın Kolları Başkanı Dilek Özkan Kısa, ilçe genelinde çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kısa, “Daha fazla insana ulaşabilmek için çalışıyoruz” dedi.
“Şu anda daha çok ne yapabilirizin derdindeyiz”
İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Kadın Kolları Başkanı Dilek Özkan Kısa, İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilciliği Kadın Kolları olarak çalışmaları konusunda bilgi verdi. Başkan Kısa, yapmış olduğu açıklamada “İHH Kadın Kolları olarak atölye çalışmalarımız oldukça yoğun oluyor. Mantı ve dikiş atölyesi gibi sürekli ve devam eden atölye çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı içinde bulunmuş olduğumuz konum ve coğrafyamızın hareketliliği sebebiyle kriz dönemlerinde beklentiyi karşılayabilmek için ve daha fazla insana ulaşabilmek için daha da artırıyoruz. O yüzden evet, süregelen çalışmalarımız var ama şu anda bunları artırıyoruz. Şu anda daha çok ne yapabilirizin derdindeyiz” dedi.
Çalışmaları konusunda bilgi verdi
Sözlerine devam eden Başkan Kısa, “2024’te Elhamdülillah, Suriye’ye un, Nijer’e dikiş makinesi ve sarmal keçi gibi destekler sağlayabilmiştik; şu anda da Suriye’nin daha da özgürleşebilmesi adına ve biz kadınlar olarak kadınları destekleyebilmek adına şu anda proje bağlamında yapmış olduğumuz tesettür paketimiz üzerine çalışıyoruz. Yani yaşanan olayların hareketliliğine göre biz de şu anda daha fazla ne yapabiliriz için uğraşıyoruz. Burada yapmış olduğumuz mantı ve dikiş atölyesi gibi çalışmalardan elde ettiğimiz gelirleri de yine ihtiyaç sahiplerinin projelerine aktarılıyor. Mantı atölyemizi her Çarşamba rutin şekilde yapıyoruz, bu atölye çalışmalarında kişi sayılarımız haftadan haftaya değişiklik gösterebiliyor ama genellikle 10 kişinin altına düşmüyoruz. Dikiş atölyelerimiz de Perşembe günleri oluyor, burada ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar için ürünler üretiyoruz, bunun dışında ihtiyaç halinde yetim kızlarımıza ve ihtiyaç sahibi kızlarımıza buradan ürün ve çeyiz tedariğinde bulunuyoruz. Hatta zaman zaman gelinlik, abiye gibi şeylerin dönüşümlü olarak paylaşılması konusunda aracı olup yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Haber: Serap DURUKAN
İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİ YAŞA
SERACILIK VE HAYVANCILIĞA DESTEK
GÖLCÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SONA YAKLAŞTI
YENİ MAKİNE İKMAL ATÖLYESİ İÇİN İHALE TAMAM
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A ZİYARETÇİ AKINI
SAHİLLER MAVİ TAKIM İLE NEFES ALIYOR
BOŞANMA AŞAMASINDAKİ ÖĞRETMENE ÖLDÜRESİYE DAYAK
KAFEYİ ALEVE VERMİŞLERDİ: KUNDAKÇILAR YAKALANDI
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “İNSANLIĞIN KURTULUŞU O’NUN (S.A.V.) YOLUNDAN GİTMEKLE OLACAK”
ORMANYA BAYRAMDA YİNE ZİRVEDE
"SU İÇSEM YARIYOR DİYORSANIZ LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ"
SEDAŞ’TAN ŞEBEKE GÜVENLİĞİNİ ARTIRAN PLANLI BAKIM ÇALIŞMASI
KOCAELİ’NİN ALTIN KIZI, TUĞÇE BEDER ŞAMPİYON!
MHP KOCAELİ TEŞKİLATI YAŞLILAR HAFTASI’NDA HUZUREVİ’NDE
BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBZE’YE DEV CAMİ
15 SANTİMETRELİK DEV MYOM KAPALI YÖNTEMLE ALINDI
BAŞİSKELE KAVŞAĞI’NIN SİLUETİ ORTAYA ÇIKIYOR
BAŞKAN ARIKAN KOCAELİ'YE GELİYOR
VATANDAŞLAR EKONOMİK CEHENNEMİ YAŞIYOR!
BAŞKAN KOCAMAN’DAN BAYRAMDA SAHADAKİ KAHRAMANLARI UNUTMADI
BEYAZ KALPLER DEPREM GERÇEĞİNİ DENEYİMLEDİ
LOKOMOTİF’İN MİNİKLERİ ORMANYA’DA DOĞAYI KEŞFETTİ
GÖLCÜK’E ENGELLİ GEÇİŞ YOLU
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’DE TRETUVAR YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAM
DEĞİRMENDERE SAHİLİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
ARA TATİLDE 230 ÇOCUK BİNİCİLİKLE TANIŞTI
GÖNÜL KAZAN İLE SOFRALAR BOŞ KALMIYOR
PARKLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE GÜVENLİ VE SAĞLAM
CHP GÖLCÜK’TE BAYRAMLAŞMA COŞKUSU
Yükleniyor
-
BIST 100
16224,15%1,08
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,48% -0,04
-
GRAM ALTIN
6500,41% 1,95
-
Ç. ALTIN
10892,64% 1,34


