Tarih: 01.07.2022 14:40

Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış “HEDEFİMİZ GÖLCÜK’TE 154 HİSSE ALMAK”

Facebook Twitter Linked-in

Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış

“HEDEFİMİZ GÖLCÜK’TE 154 HİSSE ALMAK”

Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Kurban Hissesi, kan bağışı ve verdikleri İlkyardım eğitimleri konusunda bilgi verdi. Başkan Barış genel merkezleri tarafından bu Kurban Bayramı öncesi 154 hissi kurban bağışı toplanması konusunda görüşleri olduklarını ifade ederek, “Hedefimiz Gölcük’te 154 hisse almak” dedi.

“12 ay boyunca kavurma ve kavrulmuş kıyma ikramında bulunuyoruz”

Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış kurban hissesi alma konusunda yaptığı açıklamada, “Kızılay’ımız yoğun bir şekilde kurban bayramına hazırlık yapıyor.  Genel Merkezimizin Gölcük Kızılay’a 154 hisse kurban bağışlanması konusunda bir görüşü var. Hedefimiz 154 hisse almak. Gölcük hayırseverleri gerçekten hassas davranıyorlar. Birçok kurum var ama Kızılay’ı ayrı tutuyorlar.  Kızılay’a da gelip bizlere bu konuda yardımcı oluyorlar.  Kızılay’ın hisseleri 12 ay boyunca devam ediyor. Yani biz ihtiyaç sahiplerine bugün de Kurban’dan sonra da kavurma ve kavrulmuş kıyma ikramında bulunuyoruz.  Onun için bizim bir avantajımız var. İhtiyaç sahipleri et ve kıyma yiyebiliyorlar” dedi.

“İlkyardım eğitimleri yoğun bir şekilde devam ediyor”

İlkyardım eğitimlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Barış, “Bu arada ilk yardım eğitim çalışmalarımız var. Yoğun bir şekilde ilk yardım çalışmaları yapıyoruz. Bu ilk yardım çalışmalarında Hem Kızılay’ımızın bir geliri olmuş oluyor hem de Gölcük halkını bilinçlendirme noktasında da ilk yardım eğitimi vermiş oluyoruz. Bu da Kızılay’a ve Gölcük’e bir artı katma değer katıyor” dedi.

“Gölcük’te duyarlı olan kan bağışçılarımız var”

Başkan Barış son olarak Gölcük’te kan bağışı konusunda başarılı bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Gölcük’te duyarlı olan kan bağışçılarımız var. Kan bağışçıları çok önemli. Bir hastamız oluyor, zor günde insan kan bulamıyor. Kanla ilgili de Gölcük’te bir çalışma yapıyoruz ve kan ekiplerimiz yoğun çalışıyor. Gölcük halkı da destek veriyor kan verme konusunda. Tabii biz Kızılay’ı  geç tanıdık.  Normalde kan satılan bir ürün değil, kaynağı insan. İnsanın kan vermezse ameliyatlar ülkede duruyor. Onun için bu konuda da duyarlı Gölcük halkını kan bağışlama konusunda lütfen hassas davranmalarını istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —