Tarih: 19.08.2019 15:07

Kızılay Gölcüklülerden kan bağışı için destek istedi KAN VERMEK HAYAT KURTARMAKTIR

Facebook Twitter Linked-in

Kızılay Gölcüklülerden kan bağışı için destek istedi

KAN VERMEK HAYAT KURTARMAKTIR

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Yetkilileri ilçemizde 20-23 Ağustos tarihleri arasında kan bağış kampanyası düzenleyeceklerini belirtti ve Gölcük halkını kan bağışı yapmaya davet etti.

Kan Bağış Kampanyası Anıtpark’ta

Gerçekleştirdikleri kan bağış kampanyaları ile birçok hastaya umut olan Türk Kızılayı Gölcük Şubesi bugünden başlayarak Cuma gününe kadar Anıtpark’ta kan bağış kampanyası düzenleyeceklerini kamuoyuna duyurdu. Türk Kızılayı Gölcük Şubesi yetkilileri 20 Ağustos’ta (bugün) başlayacakları kan bağışı kampanyalarına vatandaşlardan destek istedi. Kocaeli olarak halkımızın kan bağış kampanyalarına duyarlı olduklarını belirten Kızılay yetkilileri, Gölcük’ten iyi oranda kan bağışı beklediklerini ifade etti.

Kan bağışının faydaları;

Kan veren kişinin kan hücreleri genç hücreler üretmeye başlar bu da bağışçıyı daha dinç yapar. Artan canlı kan yapısı kemik iliğinin yağlanmasını önler. Kanda oluşan yağ oranı düşer, vücuda eşit miktarda yağ yayılır. Kan bağışı yapılmadan önce, AIDS, Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz gibi tehlikeli hastalıkların araştırılması yapılır. Böylelikle kan veren kişinin bu hastalıkları taşıyıp taşımadığı ortaya çıkar.  Kan verdikten sonra stres azalırken, yüksek tansiyon dengelenir. Kan veren kişinin yorgunluk ve baş ağrısı şikayetleri azalır. Düzenli yapılan kan bağışı kalp krizi riskinin azalmasına neden olur. Verilen kandan sonra vücuttaki kan kendini dengeler bu da düzenli kan veren kişinin  sağlıklı bir vücut oranına sahip olmasını sağlar. Yılda en az iki kez kan verilmelidir




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —