Tarih: 02.11.2023 13:20

Kızılay Haftası’nda Ömer Seyfettin’den Muhteşem Program HEM GÖSTERİ HEM ÖDÜL TÖRENİ

Facebook Twitter Linked-in

Kızılay Haftası’nda Ömer Seyfettin’den Muhteşem Program

HEM GÖSTERİ HEM ÖDÜL TÖRENİ

Bu yıl ilçemizde ikincisi yapılan “Kızılay Haftası Etkinlikleri” Kazıklı Kervansarayı  Kültür Yapısında gerçekleştirdi. Kızılay Gölcük Şubesi ve Ömer Seyfettin Ortaokulu işbirliğiyle yapılan program da öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler büyük beğeni aldı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında düzenlenen programa  Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yöneticileri, Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış,STK ve Dernek Başkanları  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan ve Gaziler, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Barış, “Bu yıl Ömer Seyfettin Ortaokulu’muzun müdürü ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum”

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Türk Kızılayı Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Barış konuşmasında, ” Burada bulunmamızın asıl amacı, sizlerin biraz da olsa Kızılay’ın etkinliklerini görmeniz, yaptığınız katkıları görmeniz, nerede ne gibi çalışmalar yaptığımızı görmenizdir. Kızılay Haftası etkinliklerimizi geleneksel hale getirdik diyorum çünkü ikinci kez bu programı düzenliyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bizden sonra gelecek arkadaşlarımız, inşallah bu etkinliklere devam eder. Emanetleriniz emin ellerde olduğu sürece ülkemizde ve dünyada daha güzel işlerin olacağına inanıyorum. Bu vesileyle Kızılay Haftası’nı kutluyor, teşekkürlerimi iletiyorum.  Bu yıl Ömer Seyfettin Ortaokulu’muzun müdürü ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum.

“Okullarımızda kan bağış kampanyası düzenleyelim dedik ve başarılı da olduk”

Başkan Barış sözlerinin devamında, “Bu programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize, Kızılay gönüllülerine teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinliklerini Türkiye genelinde coşkuyla kutluyoruz. Gölcük’teki okullarda büyük bir kan bağış kampanyası yapalım dedik. Sayın Kaymakamımızla, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştük. Okullarımızda kan bağış kampanyası düzenleyelim dedik ve başarılı da olduk. Kan sürekli lazım olan bir ihtiyaç. Bundan dolayı velilerimizi de kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Gölcük halkının bu konuda duyarlı olması da oldukça önemli. İyi ki varsınız. Sizlerin emanetine sahip çıkıyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler büyük beğeni aldı

Başkan Barış’ın konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Programa daha sonrasında Ömer Seyfettin Ortaokulu Öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Mücahit Yılmaz’ın yazdığı oratoryoyu seslendirdiler. Ardından Ömer Seyfettin Anaokulu öğrencileri, Öğretmenleri Nurhan Tuncel Hatıl, İlkay Eleren, Zeynep Kayaner eşliğinde gösterilerini sergilediler. Program daha sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni Mücahit Yılmaz’ın yazdığı tiyatro oyunu sergilendi. Öğrencilerin tiyatro gösterisi davetlilerden büyük beğeni aldı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Programın sonunda Kızılay Haftası kapsamında ilçemizdeki okullarda gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi. Türk Kızılay Gölcük Şubesi’nin protokol ve programın yapımında emeği geçen Ömer Seyfettin Ortaokulu müdür ve öğretmenlerine plaket takdimi yapmasının ardından program, öğrencilerin Ahşap atölyesi teknoloji tasarım öğretmeni Betül Altun eşliğinde ahşap yakma ürünleri ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Fehime Tatarka eşliğinde yapılan ve yarışmada dereceye giren öğrencilerin resimler sergileri gezilmesinin ardından program sona erdi.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —