10762,45%-1,06
41,17% 0,07
48,07% 0,31
4705,09% 0,66
7548,54% 1,90
Türk Kızılayı Gölcük Şubesi, 26-27 Eylül tarihlerinde Anıtpark’ta düzenlenecek olan ve adeta bir festival havasında geçmesi planlanan “Kan Bağışı Şenliği” için hazırlıklarını tamamladı. Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış, bu özel organizasyonla hem kan bağışının önemine dikkat çekmeyi hem de gençleri bu bilinçle harekete geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.
“Bin ünite Kan bağışı almayı hedefliyoruz”
Türk Kızılayı Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış 26-27 Eylül tarihlerinde Anıtpark’ta gerçekleştirecekleri kan bağış şenliği konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Barış yaptığı açıklamada, “yaptığı açıklamada, Gölcük’te şenlik havasında bir kan alım programı yapacağız. Aşağı yukarı bir aydır bunun hazırlıklarını yapıyoruz ve çalışmalarımız iyi gidiyor. 26-27 Eylül tarihlerinde Anıtpark’ta Gölcük Belediyesi, Gölcük Kaymakamlığı, Spor kulüpleri, sendikalar, tersane ve donanmanın katılımıyla panayır havasında çok güçlü bir kan alımı yapacağız. Hedefimiz bin ünite kan alımı olacak. Her kan verene muhakkak bir kamp sandalyesi vereceğiz” dedi.
“Katılan herkese sürpriz hediyelerimiz olacak”
Sözlerine devam eden Başkan Barış, “Buradaki asıl hedefimiz Gölcük halkı üzerinde ve özellikle de gençlerin üzerinde birliktelik çalışmasını sağlamak. Kan ihtiyacının giderilmesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabilmek. Kızılay ve Gölcük Belediyesi ile Gölcük Kaymakamlığımız önderliğinde bu işi Gölcük halkını bilinçlendirmek için panayır ve şenlik havasında bir program yapacağız. Burada ayrıca patlamış mısır, pamuk şeker ve palyaçomuz da olacak. Bununla birlikte çeşitli etkinlikler de gerçekleştireceğiz. Örneğin ilçemizdeki okullar kanla ilgili 30-60 saniye arasında bir video hazırlayacaklar. En çok tıklanan videoyu yapan okula bir akıllı saat, bluetooth kulaklık gibi hediyelerimiz olacak. En çok kan getiren okulda öğrenci ve öğretmenlerimizle haftanın bir günü sucuk ekmek partisi düzenleyeceğiz” dedi.
“Okullar arası yarışmalar ile bisiklet ödümüz olacak”
Açıklamalarını sürdüren Başkan Barış, “Bunlara ek olarak da en az 5 kan bağışçısı getiren öğrencinin ismini alacağız. Kaç öğrenci olur bilemeyiz ama bunu da noter huzurunda ya da Gölcük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay’ın kurmuş olduğu bir komisyonla kura üzerinden 20 tane bisiklet dağıtmayı planlıyoruz. Tabii biz bu sayıyı daha fazla planlıyorduk, niyetimiz her okulda en fazla getiren öğrenciye bir bisiklet vermekti ama Gölcük’ümüzde 60’ın üzerinde okul var. Ancak bağışçılarımızın bu derece destek vermeleri olanak dışı oluyor. Bu sebeple sayıyı 20 olarak belirledik ve bu 20 bisikleti dağıtmayı planlıyoruz” dedi.
“Gölcük halkı büyük bir başarıya imza atmış olacak”
Başkan Barış, “Kan Bağış etkinliğinde bu iki gün boyunca o sahaya kan vermek için giren kim olursa olsun. Bizim elimizden dondurma, pamuk şeker ve patlamış mısır alabilecek. Gölcük Belediyesinin de bize en büyük katkılarından biri bu olacak. Alanın düzenlenmesi, süslenmesi, davetiyelerin hazırlanması ve bu etkinliğin duyurulması adına önemli katkıları olacak. Programda kan veren bağışçılarımızdan hazırlamış olduğumuz panoya imza atarak fotoğraf çekilmesini isteyeceğiz ve bu panoyu da şubemizin bir köşesinde sergileyeceğiz. Bu konuda gerçekten çok heyecanlıyız. İnşallah güzel bir etkinlik olacak, Kızılay ve Gölcük adına ses getirecek. Ve bin ünite kan vermekle de Gölcük halkı büyük bir başarıya imza atmış olacak” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Haber: Serap DURUKAN