KO-MEK’e Japon ilgisi artıyor
Japon yardım kuruluşu Ashinaga yetkilileri, daha fazla öğrenciyi Türkiye’ye göndereceklerini ve KO-MEK’ten eğitim için destek talep ettiklerini ifade etti
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’İN ADI, DÜNYAYA YAYILMAYA DEVAM EDİYOR
Kocaelililer tarafından “Halk Üniversitesi” olarak adlandırılan KO-MEK’in misafiri olan Japonya merkezli uluslararası yardım kuruluşu Ashinaga yetkilileri, KO-MEK’ten eğitim almaları için daha fazla öğrenciyi Türkiye’ye göndereceklerini belirtti.
DAHA FAZLA ÖĞRENCİ GELECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalar ve verdiği eğitimlerle adını Türkiye’nin yanı sıra ülke dışında da duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Japonya merkezli uluslararası yardım kuruluşu Ashinaga yetkilileri, Kocaelililer tarafından “Halk Üniversitesi” olarak adlandırılan KO-MEK’i ziyaret etti. Ashinaga tarafından desteklenen öğrencilerden biri olan Ryoko Manabe aracılığıyla KO-MEK’ten haberdar olan Ashinaga yetkilileri, 2026 yılı itibarıyla daha fazla öğrenciyi Türkiye’ye göndererek, KO-MEK eğitimlerinden faydalanmalarını talep ettiklerini ifade ettiler.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENİYOR
Ashinaga tarafından desteklenen öğrencilerden olan Ryoko Manabe, KO-MEK’te eğitim alıyor. Japonya’daki üniversitesinde Japon ve Çin kültürü üzerine eğitim gören Ryoko, Türkiye’de Türk kültürünü araştırıyor ve KO-MEK’in yabancılar için açtığı Türkçe A2 branşında eğitim alıyor. Aynı zamanda, KO-MEK Mimar Sinan Kurs Merkezi’nde usta öğretici Gülser Özcan’ın Japonca derslerine katılarak Japon kültürü ve dilini gönüllü olarak öğrencilere tanıtarak öğrencilerin Japonca konuşma becerilerinin gelişmesine de yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra, KO-MEK Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) kapsamında düzenlenen Japon kültürü derslerine misafir katılımcı olarak katılan Ryoko Manabe, Japon kültürü hakkında detaylı bilgiler aktarıyor.
GÖLCÜK DEPREMİ’NDE YARDIMA KOŞTULAR
Japonya merkezli uluslararası yardım kuruluşu Ashinaga, Türkiye ile ilk bağlantısını 1999 Gölcük Depremi sırasında Kocaeli Üniversitesi aracılığıyla kurmuştu. Anne ve babasını kaybetmiş, maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere burs sağlayan Ashinaga, bu öğrencilere eğitim, psikolojik ve sosyolojik anlamda destek vererek onların hayata tutunmalarına katkı sağlıyor. Öte yandan KO-MEK, yabancılar için Türkçe branşında bugüne kadar 4 bin 713 kişiye, Japonca branşında ise 1.732 kişiye eğitim verdi. KO-MEK’in eğitim programları hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru yapmak isteyenler, www.komek.org web sitesini ziyaret edebilir.
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
KULİSTE MUHABBETLER...
CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ
SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ
KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ
VALİ AKTAŞ’TAN ÇOCUK ŞUBE İNCELEME
BAŞİSKELE’DEN FİLİSTİN’E RAMAZAN DAYANIŞMASI
ZABITA HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN SAHADA
AK PARTİ İFTARINDA 3 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA ORUÇLARINI AÇTI
“KAYIK ÇEKEK YERİ” DEĞİRMENDERE’YE ÇOK YAKIŞTI
TALUS: 323 BİN 36 ÜYEMİZ VAR
ARAÇ İÇİ EKRAN CEZALARI İPTAL !
YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK 3-1
BAYRAMDA KOCAELİ'DE SIKI DENETİM!
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A SEVGİ SELİ
OKUL KAYITLARINDA 'SAHTE İKAMET' DÖNEMİ KAPANIYOR
ARİF’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI ÖĞRENCİLERE MESLEĞİ TANITTI
BÜYÜKŞEHİR’LE FOTOĞRAFIN TARİHSEL YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MHP İL İFTARINA KATILDI
BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN VE AİLE ODAKLI ÖRNEK PROJE
MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI
GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI
BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Yükleniyor
-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,05
-
EURO
50,70% -0,07
-
GRAM ALTIN
7142,44% 0,47
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00



