• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI KARBON AYAK İZİNİ KONUŞTU

EĞİTİM 4.02.2024 12:35:27 0
KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI KARBON AYAK İZİNİ KONUŞTU

Kocaeli Aydınlar Ocağı, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Karbon Ayak İzin konulu bir panel düzenledi. Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Serdar Filiz’in moderatörlüğünü yaptığı panelin konuşmacıları Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof.Dr. İsmail Özbay ve Aktivist & Yazar Ali Osman Önder’di.

Çevre konusundaki duyarsızlığa dikkat çekti

Kocaeli Aydınlar Ocağı üyelerinin yanı sıra, Kocaeli halkının panele büyük ilgi gösterdiği görüldü. Sivil Toplum Merkezi’ndeki konferans salonunu dolduran katılımcılar, paneli başından sonuna kadar son derece büyük bir ilgi ve dikkatle takip ettiler.  Program, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Av. Gürkan Uysal konuşmasında milletimizin çevre konusundaki duyarsızlığına, çevreyi temiz tutma konusunda hassasiyet göstermemesine değindi. Bir araştırmaya göre Türkiye’nin Avrupa’nın en vatansever ikinci ülkesi olduğunu ifade eden Uysal, uğruna insanların kanlarını ve canlarını feda ettiği topraklara pervasızca çöp atıldığını belirterek “Bu nasıl vatanseverlik!!” diye tepkisini dile getirdi. Uysal, konuşmasının devamında bir konuda birden fazla görüş sahibinin dinlenmesi ve insanların bu farklı görüşleri dinleyerek kendi kararlarını vermesi gerektiğini vurguladı ve sözlerini “Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar” sözüyle sonlandırarak panelin yönetimini moderatör Prof. Dr. Serdar Filiz’e devretti.

Son derece doyurucu bir sunum gerçekleştirdi

Panel Moderatörü Prof.Dr. Serdar Filiz ilk sözü Prof. Dr. İsmail Özbay’a verdi. Prof. Dr. İsmail Özbay, son dönemde artan doğal afetlere ve iklim krizlerine dikkat çekerek tüm bunların sebebinin insanların doğaya verdiği zarar sonucu doğanın dengesinin bozulmasından kaynaklandığını ifade etti. Sunumunda yaratılıştaki denge ve bu dengenin insan eliyle bozulması halinde insanlığın uğrayacağı zararlara dair Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetlere temas etti. Karbon ayak izi ve diğer koruma tedbirlerinin dünyanın ve doğanın korunması için ortaya çıkan kavramlar olduğunu belirtti. Prof.Dr. İsmail Özbay, karbon ayak izi ve çevre konusunda teknik bilgiler ve istatistiklerin yanında konunun gündelik hayata bakan yönlerine de temas eden son derece doyurucu bir sunum gerçekleştirdi.

2030 yılında insanlığın tek merkezden yönetileceğini iddia etti

Prof.Dr. İsmail Özbay’dan sonra sözü alan Aktivist & Yazar Ali Osman Önder, karbon ayak izi ile Covid-19 süreci ve dijital kimlik vb. gibi kavramlar arasında bağlantı olduğu tezini öne sürdü. Önder, bu kavramlarla insanoğlunun kontrol edilmeye çalışıldığını ve adeta robotlaştırıldığını ileri sürdü. Önder, konuşmasının devamında tüm bunların amacının tek devletli bir dünya oluşturmak olduğunu ve 2030 yılı itibariyle bu amaca ulaşılıp insanlığın tek merkezden yönetileceğini iddia etti.  

Panelin üçüncü aşamasında soru-cevap kısmına geçildi. İzleyiciler her iki konuşmacıya da sorularını sordular ve verilen cevaplarla meselenin daha geniş kapsamlı anlaşılması sağlandı.  

Soru-cevap kısmından sonra Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal katılımcılara tekrar teşekkür etti ve katılımcılar için günün anısına hazırlanan plaketlerin sunumu aşamasına geçildi.

Plaket sunumu yapıldı

Prof.Dr. İsmail Özbay’ın plaketini Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Işık takdim ederken, Ali Osman Önder’in plaketini de Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda kendisi de Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın üyesi olan Yücel Alpay Demir takdim etti. Plaket sunumundan sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Katılımcılar bir süre daha ayak üstü sohbet ettikten sonra programı tamamen sonlandırdılar.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TRAFİK GÜVENLİĞİ HAMLESİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN ÇORBA İKRAMI

BAŞİSKELE BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ DENETİM

LASTİK-İŞ KOCAELİ ŞUBESİ’NDEN GENEL BAŞKAN ALAADDİN SARI’YA ZİYARET

MHP İL BAŞKANI KEMAL AKIN OLDU

MHP KOCAELİ İL BAŞKANI TUNCAY BATI İSTİFA ETTİ

GÖLCÜK KÖYLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KONGREYE GİDİYOR

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, KAÇMAZ AİLESİNİN ACISINA ORTAK OLDU

HALK EKMEK’TE RAMAZAN PİDESİ 20 TL

GÖLCÜK KÖYLERİ KONGRESİ 14 ŞUBAT'DA

HEDEF DİRENÇLİ ŞEHİR KOCAELİ

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ

BÜYÜKAKIN: BU BÜYÜK ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE ÇALIŞIYORUZ

KAĞITSPOR’DA ALTYAPIDAN YÜKSELEN BİR DEĞER

D-100’ÜN İKİ NOKTASINDA HIZ SINIRLARI DEĞİŞİYOR

KOTO’NUN “DEPREM VE HAZIRLIK” GERÇEĞİNİ HATIRLATAN SERGİSİ YENİDEN AÇILDI

UÇAKPARK 3 AYDA 100 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

İSU VE BAŞİSKELE BELEDİYESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

YAŞAR AİLESİNİN ACI GÜNÜ

KAPALI PAZAR YERİ GEREKLİ Mİ ?

EPSTEİN DOSYALARI

RAMAZAN AYINDA YARDIMLAŞMA

TRİBÜNDEN DÜŞEN ARDA KAÇMAZ YAŞAMINI YİTİRDİ

KOCAELİ MERKEZLİ GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

BÜYÜKŞEHİR’DEN HATAYLI AFETZEDELERE VEFA ZİYARETİ

SPOR ARTIK KOCAELİ’DE BİR YAŞAM BİÇİMİ

İŞYERLERİ İMSAK VAKTİNE KADAR AÇIK OLACAK

BÜYÜKŞEHİR’DEN TEMİZ ÇEVRE İÇİN YOĞUN MESAİ

KİMSESİZLERE EV SICAKLIĞINDA HİZMET

SAPANCA GÖLÜ’NDEN SU ALIMI DURDURULDU

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

HALK EKMEK’TE RAMAZAN PİDESİ 20 TL

İŞYERLERİ İMSAK VAKTİNE KADAR AÇIK OLACAK

SON 5 YILDA TÜRKİYE’YE 250 MİLYON $ YATIRIM YAPAN ÇİMSA’DAN İHRACATA 1,5 MİLYAR $’LIK KATKI

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI KOTO’DA ANLATILDI

ESNAF ODASI SEÇİMLERİNDE NEFESLER TUTULDU..YARIN SAAT 11.00 DE BAŞLAYACAK

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

“ÜRETİM SİZDEN, DESTEK BİZDEN”

BASIN İLAN İLE KREDİ GARANTİ FONU ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KOTO’NUN KOMİTELERİ 2025 YILINI VERİMLİ GEÇİRDİ

GÖLCÜK-DEĞİRMENDERE VE KARAMÜRSEL HATTINDA ULAŞIM TEK ELDE TOPLANIYOR

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9