KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI KARBON AYAK İZİNİ KONUŞTU

EĞİTİM 4.02.2024 12:35:27 0
KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI KARBON AYAK İZİNİ KONUŞTU

Kocaeli Aydınlar Ocağı, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Karbon Ayak İzin konulu bir panel düzenledi. Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Serdar Filiz’in moderatörlüğünü yaptığı panelin konuşmacıları Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof.Dr. İsmail Özbay ve Aktivist & Yazar Ali Osman Önder’di.

Çevre konusundaki duyarsızlığa dikkat çekti

Kocaeli Aydınlar Ocağı üyelerinin yanı sıra, Kocaeli halkının panele büyük ilgi gösterdiği görüldü. Sivil Toplum Merkezi’ndeki konferans salonunu dolduran katılımcılar, paneli başından sonuna kadar son derece büyük bir ilgi ve dikkatle takip ettiler.  Program, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Av. Gürkan Uysal konuşmasında milletimizin çevre konusundaki duyarsızlığına, çevreyi temiz tutma konusunda hassasiyet göstermemesine değindi. Bir araştırmaya göre Türkiye’nin Avrupa’nın en vatansever ikinci ülkesi olduğunu ifade eden Uysal, uğruna insanların kanlarını ve canlarını feda ettiği topraklara pervasızca çöp atıldığını belirterek “Bu nasıl vatanseverlik!!” diye tepkisini dile getirdi. Uysal, konuşmasının devamında bir konuda birden fazla görüş sahibinin dinlenmesi ve insanların bu farklı görüşleri dinleyerek kendi kararlarını vermesi gerektiğini vurguladı ve sözlerini “Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar” sözüyle sonlandırarak panelin yönetimini moderatör Prof. Dr. Serdar Filiz’e devretti.

Son derece doyurucu bir sunum gerçekleştirdi

Panel Moderatörü Prof.Dr. Serdar Filiz ilk sözü Prof. Dr. İsmail Özbay’a verdi. Prof. Dr. İsmail Özbay, son dönemde artan doğal afetlere ve iklim krizlerine dikkat çekerek tüm bunların sebebinin insanların doğaya verdiği zarar sonucu doğanın dengesinin bozulmasından kaynaklandığını ifade etti. Sunumunda yaratılıştaki denge ve bu dengenin insan eliyle bozulması halinde insanlığın uğrayacağı zararlara dair Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetlere temas etti. Karbon ayak izi ve diğer koruma tedbirlerinin dünyanın ve doğanın korunması için ortaya çıkan kavramlar olduğunu belirtti. Prof.Dr. İsmail Özbay, karbon ayak izi ve çevre konusunda teknik bilgiler ve istatistiklerin yanında konunun gündelik hayata bakan yönlerine de temas eden son derece doyurucu bir sunum gerçekleştirdi.

2030 yılında insanlığın tek merkezden yönetileceğini iddia etti

Prof.Dr. İsmail Özbay’dan sonra sözü alan Aktivist & Yazar Ali Osman Önder, karbon ayak izi ile Covid-19 süreci ve dijital kimlik vb. gibi kavramlar arasında bağlantı olduğu tezini öne sürdü. Önder, bu kavramlarla insanoğlunun kontrol edilmeye çalışıldığını ve adeta robotlaştırıldığını ileri sürdü. Önder, konuşmasının devamında tüm bunların amacının tek devletli bir dünya oluşturmak olduğunu ve 2030 yılı itibariyle bu amaca ulaşılıp insanlığın tek merkezden yönetileceğini iddia etti.  

Panelin üçüncü aşamasında soru-cevap kısmına geçildi. İzleyiciler her iki konuşmacıya da sorularını sordular ve verilen cevaplarla meselenin daha geniş kapsamlı anlaşılması sağlandı.  

Soru-cevap kısmından sonra Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal katılımcılara tekrar teşekkür etti ve katılımcılar için günün anısına hazırlanan plaketlerin sunumu aşamasına geçildi.

Plaket sunumu yapıldı

Prof.Dr. İsmail Özbay’ın plaketini Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Işık takdim ederken, Ali Osman Önder’in plaketini de Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda kendisi de Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın üyesi olan Yücel Alpay Demir takdim etti. Plaket sunumundan sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Katılımcılar bir süre daha ayak üstü sohbet ettikten sonra programı tamamen sonlandırdılar.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “İNSANLIĞIN KURTULUŞU O’NUN (S.A.V.) YOLUNDAN GİTMEKLE OLACAK”

ORMANYA BAYRAMDA YİNE ZİRVEDE

"SU İÇSEM YARIYOR DİYORSANIZ LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ"

SEDAŞ’TAN ŞEBEKE GÜVENLİĞİNİ ARTIRAN PLANLI BAKIM ÇALIŞMASI

KOCAELİ’NİN ALTIN KIZI, TUĞÇE BEDER ŞAMPİYON!

MHP KOCAELİ TEŞKİLATI YAŞLILAR HAFTASI’NDA HUZUREVİ’NDE

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBZE’YE DEV CAMİ

15 SANTİMETRELİK DEV MYOM KAPALI YÖNTEMLE ALINDI

BAŞİSKELE KAVŞAĞI’NIN SİLUETİ ORTAYA ÇIKIYOR

BAŞKAN ARIKAN KOCAELİ'YE GELİYOR

VATANDAŞLAR EKONOMİK CEHENNEMİ YAŞIYOR!

BAŞKAN KOCAMAN’DAN BAYRAMDA SAHADAKİ KAHRAMANLARI UNUTMADI

BEYAZ KALPLER DEPREM GERÇEĞİNİ DENEYİMLEDİ

LOKOMOTİF’İN MİNİKLERİ ORMANYA’DA DOĞAYI KEŞFETTİ

GÖLCÜK’E ENGELLİ GEÇİŞ YOLU

KULİSTE MUHABBETLER...

BAŞİSKELE’DE TRETUVAR YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAM

DEĞİRMENDERE SAHİLİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

ARA TATİLDE 230 ÇOCUK BİNİCİLİKLE TANIŞTI

GÖNÜL KAZAN İLE SOFRALAR BOŞ KALMIYOR

PARKLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE GÜVENLİ VE SAĞLAM

CHP GÖLCÜK’TE BAYRAMLAŞMA COŞKUSU

MUSTAFA BAYAZIT YRP GÖLCÜK İLÇE BAŞKAN OLDU

12 METREKÜP ATIK DENİZE ULAŞMADAN TOPLANDI

GÖLCÜK KÖYLERİ DERNEĞİ, DERNEK BİNASINDA BAYRAMLAŞTI

SAĞLIKÇILAR BAYRAMLAŞTI

BAŞİSKELE’DE GELENEKSEL KENT BAYRAMLAŞMASI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

KARTEPE’DE BAYRAM COŞKUSU

GELENEKSEL KOCAELİ KENT BAYRAMLAŞMASI 42. KEZ YAPILDI

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇELİK 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE GÖREVLİ PERSONELLE BAYRAMLAŞTI

Yükleniyor

loading
  • BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,34% 0,10
  • EURO

    51,46% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6292,03% 0,24
  • Ç. ALTIN

    10740,95% -0,16

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17