Tarih: 25.11.2018 12:36

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı TAHİR BÜYÜKAKIN

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı

TAHİR BÜYÜKAKIN

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, 14’ü Büyükşehir olmak üzere toplam 40 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, Bilecik Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı ilan etti.

ERDOĞAN BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday tanıtım toplantısına, Cumhur İttifakına bağlılığı nedeniyle, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti  “Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Kuruluşundan bugüne, sandık kurulu üyeliğinden genel başkanlığa kadar her kademede belde, il teşkilatlarımızda hizmeti geçmiş arkadaşlarımızın tamamını yad ediyorum. Sayın Bahçeli’ye İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayarak Ak Parti’yi destekleme kararı aldığı için teşekkür ediyorum. Bu nedenle, 31 Mart gecesi bizler için çok anlamlı ve farklı olacak. Seçim manifestomuzu önümüzdeki ay açıklayacağız.”

“SEÇİM MANİFESTOSU ARALIK’TA KAMUOYUNA AÇIKLANACAK’’

“31 Mart’taki seçimlerde 40 şehirde göstereceğimiz adayı açıklamak üzere bir aradayız. AK Parti olarak 2014 seçimlerine ‘Daime Millet, Daima Hizmet’ sloganıyla girmiştik. 31 Mart gecesi bizler için çok anlamlı ve farklı olacak. Seçim manifestomuzu inşallah önümüzdeki ay, adaylarımızın tamamını ilan ettikten sonra milletimizin takdirine sunacağız. Şehircilik konusunda köklü bir müktesebata ve geleneğe sahibiz. Şehirlerimizin kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözerken belediyeciliğe yeni bir bakış açısı kazandırdık. Bizim formülümüz gayet basit. Biz milletin aklını çelmenin değil gönlüne girmenin derdinde olduk. Sadece seçim dönemlerinde milletin kapısını çalan partiler daima hüsrana uğradı. AK Parti’nin oy hedefi her seçimde mümkünse %100’ün desteğini almaktır.” Buna ne kadar yaklaşırsak kendimizi o kadar başarılı görürüz. Oy oranımız düştüğünde iktidarımız tehlikeye girdiği için değil, milletin gözünde irtifa kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Bir belediye başkanı halkına tepeden bakamaz. ‘Önce millet’ der ‘önce memleket’ der” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açıklanan Adayların isimleri belli oldu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Büyükşehir ve 26 İl Belediye Başkanını alfabetik sıraya göre açıkladı. Erdoğan’ın açıkladığı belediye başkan adaylarının isimleri şöyle:

ADIYAMAN: Süleyman Kılınç

AMASYA: Cafer Özdemir

ANTALYA: Menderes Türel

ARDAHAN: Yunus Baydar

ARTVİN: Mehmet Kocatepe

BARTIN: Yusuf Ziya Aldatmaz

BATMAN: Murat Güneştekin

BAYBURT: Fatih Yumak

BİTLİS: NesrullahTanğlay

BOLU: Fatih Metin

BURDUR: Deniz Kurt

BURSA: Alinur Aktaş

DENİZLİ: Osman Zolan

DİYARBAKIR: Cumali Atila

DÜZCE: Faruk Özlü

ELAZIĞ: Şahin Şerefoğulları

ERZURUM: Mehmet Sekmen

GAZİANTEP: Fatma Şahin

GİRESUN: Aytekin Şenlikoğlu

GÜMÜŞHANE: Ercan Çimen

HAKKARİ: Cüneyt Epcim

KAHRAMANMARAŞ: Hayrettin Güngör

KARABÜK: Burhanettin Uysal

KASTAMONU: Tahsin Babaş

KAYSERİ: Memduh Büyükkılıç

KIRIKKALE: Mehmet Saygılı

KIRKLARELİ: Burak Süzülmüş

KİLİS: Mehmet Abdi Bulut:

KOCAELİ: TAHİR BÜYÜKAKIN.

MALATYA: Selahattin Gürkan

NEVŞEHİR: Rasim Arı

NİĞDE: Emrah Özdemir

ORDU: Hilmi Güler

RİZE: Rahmi Metin

SAMSUN: Mustafa Demir

ŞANLIURFA: Zeynel Abidin Beyazgül

ŞIRNAK: Mehmet Yarka

SİNOP: Ali Çöpçü

TEKİRDAĞ: Mestan Özcan

YALOVA: Yusuf Ziya Öztabak




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —