Tarih: 02.03.2019 07:58

KOCAELİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİNİN TANITIM TÖRENİ, SAYIN VALİMİZ VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Facebook Twitter Linked-in

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinin Tanıtım Töreni, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tanıtım Törenine; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan,  Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Musa Şirin, Başiskele Müftüsü Abdulsamet Erkul ve çok sayıda davetli katıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Dini Yüksek İhtisas Merkezi öğrencisinin okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Musa Şirin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “ Değerli katılımcılar, Dini Yüksek İhtisas kurumumuzun yeni bir hizmet binasının tanıtım programında bir aradayız. Öncelikle bu programımıza katılarak aramızda bulunan başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere bütün konuklarımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Diyanet İşleri teşkilatı halkımızın ihtiyaç duyduğu dini hizmetleri yerine getirmek üzere kurulmuş olan devletimizin önemli kurumlarının başında geliyor. Kurulduğu günden beri de çok anlamlı hizmetler ortaya koyan bir teşkilatımız ve her gün kendisini geliştiren, daha iyi hizmet verebilme adına arayışlar içerisinde olan bir kurumumuzdur. Bu anlamda dini yüksek ihtisas merkezi de diyanet teşkilatında görev alan arkadaşlarımızın daha üst bilgilere ulaşma, kendilerini daha iyi yetiştirme adına onlara sunulan büyük bir imkandır.

TÜRKİYE’DE DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ BULUNAN ON MERKEZDEN BİRİ DE KOCAELİ’NDE.

Türkiye’de on merkezden biri de Kocaeli’de ve bu alanda hizmet vermeye başladı ve önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetlerin buradan diyanet personelimize ve buradan yararlanmak isteyen herkese verilebileceğini görmekte bizleri büyük bir memnuniyet içerisinde bırakıyor. Burası daha önce yapılmış ve atıl kalan bir alandı, bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için diyanet işleri başkanlığımıza dini yüksek ihtisas merkezi olmak üzere değerlendirildi ve diyanet işleri başkanlığımızda bunu sahiplenerek burada çalışmalarını başlattı. Burada bir hizmet merkezine ihtiyaç vardı ve bu ihtiyacın temeli de Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından atıldı. Bugün de bu merkezin inşaatının bittiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, çalışma arkadaşlarına böylesine önemli bir tesisi ilimize ve diyanet işleri başkanlığımıza kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Valimiz tesisin ilimize, bölgemize ve tüm İslam Âlemine hayırlı olmasını diledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yapmış olduğu konuşmalarında ise; “Kıymetli misafirler, hepinizi hürmetle, muhabbetlerimle selamlıyorum. Bugün güzel bir mekanın açılışını yapıyoruz ki; burada ilim öğrenilecek ve öğrenilen ilim insanlığın irşadı için kullanılacaktır. Buna o kadar ihtiyacımız var ki İlim olmadan din hizmeti olmaz. İhtisas merkezlerindeki herkes bizim görevlilerimizdir. Allah bu ve buna benzer merkezlerin yapımında ve İslam alemine kazandırılmasında emeği geçen herkesten razı olsun.” diyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş merkezin hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini gezdiler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —