Tarih: 25.04.2019 12:52

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvada DOWN SENDROMLULARA ANLAMLI DAVET

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvada

DOWN SENDROMLULARA ANLAMLI DAVET

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği üyesi öğrenciler Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen, 9 Nisan’da başlayan ve 27 Nisan’da sona erecek olan turnuvada final maçına çıkmaları için Down Sendromlu öğrenciler davet edildi.

2019 yılı “byTURNUVA-2019 +1 Down Sendromu Farkındalık Sezonu” olarak belirlendi

2018 Yılında, Op. Dr. Nurgül Altuntaş ‘ın öncülüğünde Mavi Kuzgun Kültür & Sanat Derneği ve Tiyatro Kasabası  ile birlikte kütüphanesi olmayan devlet okullarına kütüphane ve eğitime yönelik araç gereçlerin sağlandığı “BİR ÇOCUK İÇİN BİLE DEĞER” projesine  destek amacıyla toplanılmıştı. byTURNUVA 2018 ‘e katılan 24 takım 350 oyuncunun katkısıyla  4 okula yetecek çoğunlukta kitap toplanmıştı.

2019 yılındaysa, down sendromunun bir hastalık olmadığı, sadece genetik 1 farklılık olduğuna dikkat çekmek amacıyla sezonun ismini “byTURNUVA-2019 +1 Down Sendromu Farkındalık Sezonu” olarak değiştirilmesine karar verildi.

Final turnuvası 27 Nisan Cumartesi günü

Bu sene 9-27 Nisan tarihler arasında hastaneler arasında gerçekleşen futbol turnuvasının 27 Nisan’da yapılacak olan final maçına + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği davet edildi. Turnuvanın sonunda Down Sendromlu öğrencilere kupa ve madalya takdim edilecek. 27 Nisan Cumartesi günü Gölcük’ten araçların kaldırılacağı Turnuvaya +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz tüm gölcük halkını Down Sendromlu öğrencilere destek olmaları amacıyla davet etti.

Abanoz, “Tüm dostlarımız, kardeşlerimiz final maçına davetlidir”

+ 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvaya katılacak olmaktan solayı çok mutlu oldukları ifade ederek davet hakkında şu bilgilere yer verdi: “+1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak 2 yıldır faaliyetteyiz. Burada ki Amacımız Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatlarına yönelik çalışmalar yaparak , bu öğrencilerin hayatın içinde var olmalarını sağlamaktır. Sosyal, sporsal, kültürel etkinliklerle Down Sendromlu bireylerin medeni cesaretlerinin arttığı, kendilerine olan güvenlerinin geliştiği görülmüştür. Bu şekilde gerçekleştirilen farkındalık etkinlikleriyle de Down Sendromuna daha fazla dikkat çekilmeye başlanıyor. Bu farkındalık çalışmaları gelecek nesil Down Sendromu olarak doğan ve doğacak bireylerin de önünü açmış oluyor, aileler daha umutlu oluyor.

Bizim görevimiz her daim onları hayatın içine dahil etmektir. Gölcük Down Sendromlular Derneği her daim meleklerinin yanında olmaya ve bu tip farkındalık etkinliklerinde büyük bir keyifle yer almaya devam edecektir. Tüm dostlarımız, kardeşlerimiz final maçına davetlidir” dedi.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —