Tarih: 14.06.2022 11:51

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Amerika Emory Üniversitesi’nden DR. DHABAAN’NI AĞIRLADI

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde Düzenlenen toplantıya,  Amerika Emory Üniversitesi’nden Dr. Dhabaan katılım sağladı.

Toplantıya; Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof.  Dr. Görkem Aksu (radyasyon onkolojisi), Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Biyomedikal mühendisi Prof.Dr. Özcan Gündoğdu katıldı.

AnessDhaban ,PhD, Tıbbi Fizik doçenti ve Amerika ‘da Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkoloji ’si Anabilim Dalında  Tıbbı Fizik  Uzmanlık Programı direktörüdür. Dr.Dhabaan, Atlanta’da  bulunan Emory Proton Terapi Merkezinde tıbbi fizikçi olarak hizmet vermekte. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen toplantıda radyasyon onkolojisi ve kanser tedavi alanlarında en ileri teknolojik tedavi metodu olan proton tedavisi ve yeni tedavi metotlarını içeren ayrıntılı bir sunum yapan Dr.Dhabaan  Proton tedavisinin konvansiyonel radyoterapi tekniklerine göre daha az alanı etkileyerek sadece hastalıklı dokuda etki yapan bir teknoloji olduğunu, daha az yan etkilerin görüldüğünü ifade etti.

Prof.Dr. Görkem Aksu Türkiye deki gelişmeleri başarıları, Dr.Dhabaan  ile Amerika da ki ve Türkiye deki tedavi olanaklarını ,gelişmeleri ve işbirliklerini  paylaştıklarını söyledi.

Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün sorusu üzerine böyle bir merkezin kurulumu yapılması yönetimi ilgili mali detayları açıklayan Dr. Dhabaan yöntemin başarılı ancak maliyetli olduğunu vurguladı.

Bu güzel gelişmeler hakkında bilgi veren Dr.Dhabaan ‘a Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği adına Başhekim Yardımcı Prof. Dr. Görkem Aksu Tarafından plaket verilerek teşekkür edildi.  Katılımcılar tarafından da çok beğenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —