Tarih: 18.03.2023 11:17

Kocaeli Vali Yardımcısı, Gölcük Kaymakam Vekili Ali Ada “ÇANAKKALE ZAFERİ EN BÜYÜK DESTANIMIZDIR”

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Vali Yardımcısı, Gölcük Kaymakam Vekili Ali Ada’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Çanakkale’de aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir” dedi.

“Milletimiz bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır”

Kocaeli Vali Yardımcısı, Gölcük Kaymakam Vekili Sayın Ali Ada yaptığı açıklamada, “Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden ve bu güzel yurdumuzu bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ sözlerinde ifadesini bulan bu büyük zafer, Mehmetçiklerimizin ve yüce milletimizin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı olmuştur.Milletimiz bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır” dedi.

“Ruhları şâd mekânları cennet olsun”

Ada sözlerinin devamında, “Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak, onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur.Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Ruhları şâd mekânları cennet olsun” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —