Tarih: 03.09.2024 17:35

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “ENFLASYON DÜZELTMESİ MUAFİYETİ İŞ DÜNYAMIZA HAYIRLI OLSUN”

Facebook Twitter Linked-in

Enflasyon muhasebesi uygulaması 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiş, işletmeler için birçok yükümlülüğü de beraberinde getirmişti. Konu ile ilgili üyelerden gelen talep ve şikayetleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere ilgili kurumlara bildiren Kocaeli Ticaret Odası, girişimlerinden olumlu sonuç aldı.

 

‘BRÜT SATIŞLAR TOPLAMI 50 MİLYON TL’NİN ALTINDA OLANLAR’

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, 2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin 2024 ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesinden muaf tutulduğunu müjdeleyerek, “İş dünyamızın talepleri ve girişimlerimiz doğrultusunda; 2024 yılının ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde, enflasyon düzeltmesi yapma yükümlülüğü bulunan mükelleflerden 31/12/2023 tarihli gelir tablosundaki brüt satışlar toplamı 50 milyon TL’nin altında olanlar tarafından enflasyon düzeltmesi yapılmamasına yönelik düzenleme yapılmıştır.

 

‘OLUMLU BİR YAKLAŞIM’

Enflasyon muhasebesi ile ilgili düzenlemeler ile; Firmaların rekabet güçleri artarak, ihracat ve yatırım potansiyeline olumlu etki edecektir. Bununla birlikte yapılan yatırımların ileride sağlayacağı katma değer düşünüldüğünde vergisel açıdan son derece olumlu bir yaklaşımdır. Enflasyon muhasebesinin günümüz şartlarına uygun hale getirilmesine yönelik atılan bu somut adımların ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —