Kocaeli Valisi Seddar Yavuz “ÇOCUKTAN İŞÇİ OLMAZ!”
Vali Yavuz, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü münasebetiyle , “Çocuk’tan işçi olmaz” diyerek, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal farkındalığın ve sosyal sorumluluğun artırılması gerektiğini belirtti.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Çocuk’tan işçi olmaz” diyerek, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal farkındalığın ve sosyal sorumluluğun artırılması gerektiğini belirtti.
“Çocuk işçiliği çocukları sosyal yaşamdan uzaklaştırmaktadır”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal farkındalığın ve sosyal sorumluluğun artırılması açısından anlamlı bir gündür. Uluslararası Çalışma Örgütü, 15-24 yaş grubunu genç işçi kabul ederken, 15 yaşın altında aile bütçesine katkıda bulunmak ya da yaşamını kazanmak amacıyla çalışanları “çocuk işçi” veya “çalışan çocuk” olarak adlandırmaktadır. Türkiye’de çocuk işçiliği biçimleri sokakta, küçük ve orta ölçekli işletmelerde ağır ve tehlikeli işlerde, tarımda aile işleri dışında ücret karşılığı gezici ve geçici tarım işlerinde çalışma olarak belirlenmiştir. Çocuk işçiliği çocukları sosyal yaşamdan uzaklaştırmakta, okuldan uzak kalmasına neden olmakla birlikte çocukların şiddet ile istismara maruz kalma riskini arttırmaktadır” dedi.
“Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nün çocuklarımız için aydınlık yarınların müjdecisi olmasını temenni ediyorum”
“Çocuktan İşçi Olmaz!” diyerek sözlerine devam eden Vali Yavuz, “Çocuk işçiliğini bitirmek yetişkinler, ebeveynler, kamu, özel sektör, sivil toplum olarak hepimizin sorumluluğunda.
Kocaeli Valiliği olarak çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında çok yönlü çalışmalar yürütmekteyiz. Buna önemli bir örnek olarak Valiliğimiz himayelerinde yürütülen “ÖNEM” projesi ile çocuk işçi adayı olabilecek ve projemizde belirtilen dezavantaja sahip evlatlarımızla yakından ilgilenmekte, hamilerimiz vesilesiyle onlara doğru rol model olarak çocukların sokakta çalıştırılmasının engellenmesi, sokakta karşılaşabilecekleri risklerden korunmaları ve eğitim hayatlarına devam etmeleri için gayret göstermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nün çocuklarımız için aydınlık yarınların müjdecisi olmasını temenni ediyor, çocuklarımızın sağlıklı, sosyal ve ekonomik olarak yetişmesine imkân sağlayacak, çocuk işçiliği ve istismarının olmadığı bir yaşam diliyorum” dedi.
GÖLCÜK’E ENGELLİ GEÇİŞ YOLU
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’DE TRETUVAR YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAM
DEĞİRMENDERE SAHİLİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
ARA TATİLDE 230 ÇOCUK BİNİCİLİKLE TANIŞTI
GÖNÜL KAZAN İLE SOFRALAR BOŞ KALMIYOR
PARKLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE GÜVENLİ VE SAĞLAM
CHP GÖLCÜK’TE BAYRAMLAŞMA COŞKUSU
MUSTAFA BAYAZIT YRP GÖLCÜK İLÇE BAŞKAN OLDU
12 METREKÜP ATIK DENİZE ULAŞMADAN TOPLANDI
GÖLCÜK KÖYLERİ DERNEĞİ, DERNEK BİNASINDA BAYRAMLAŞTI
SAĞLIKÇILAR BAYRAMLAŞTI
BAŞİSKELE’DE GELENEKSEL KENT BAYRAMLAŞMASI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
KARTEPE’DE BAYRAM COŞKUSU
GELENEKSEL KOCAELİ KENT BAYRAMLAŞMASI 42. KEZ YAPILDI
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇELİK 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE GÖREVLİ PERSONELLE BAYRAMLAŞTI
OLASI OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
MHP KOCAELİ’DEN BAYRAMDA YOĞUN PROGRAM
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, AK PARTİ İL BAYRAMLAŞMASI’NA KATILDI
GÖLCÜK KENT BAYRAMLAŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ
235 ARAÇ VE 630 PERSONELLE 24 SAAT ÇALIŞMA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: SİZLER HER ZAMAN BAŞ TACISINIZ
KENT MEYDANI’NDA RAMAZAN DOPDOLU GEÇTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN BARIŞ VE HUZUR DİLEĞİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: RAMAZAN BAYRAMI’MIZI TEBRİK EDİYORUM
TEMAD’DA BAYRAMLAŞMA
VALİ AKTAŞ : BAYRAMLAR HUZUR VE GÜVEN ORTAMIDIR
BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI
BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
Yükleniyor
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00


