• BIST 100

    10377,06%0,33
  • DOLAR

    32,70% 0,17
  • EURO

    35,13% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2449,48% 0,08
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gölcük’te Muhtarlarla Bir Araya Geldi TALEP VE SORUNLARI DİNLEYEREK İSTİŞARELERDE BULUNDU

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları,ilçede devam eden yatırım ve hizmetler ile muhtarlar tarafından iletilen talep ve sorunları ele alarak istişarelerde bulundu.

Gölcük 30.06.2024 17:20:00 0
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gölcük’te Muhtarlarla Bir Araya Geldi  TALEP VE SORUNLARI DİNLEYEREK İSTİŞARELERDE BULUNDU

Gölcük’te mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları, ilçede devam eden yatırım ve hizmetler ile muhtarlar tarafından iletilen talep ve sorunları ele alarak istişarelerde bulundu.

 

Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İl Emniyet Müdür V. Oğuz Işık, İl Jandarma Komutan V. Albay Melih Doğruel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Muhtar Dairesi Başkanı Numan Balaban ve Muhtarlıklar Şube Müdürü Uğur Şahin, İl ve İlçe Müdürleri, kurum yetkilileri ve muhtarlar katıldı.

 

Sunum gerçekleştirildi


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı İl Planlama Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Işıl Hasoğlu’nun Türkiye’de muhtarlık müessesesi, mahalle muhtarlıklarının görev, yetki, hak ve sorumluluklarını içeren sunumu ile devam etti. 

Sezer, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum”

Gerçekleştirilen sunumun ardından Toplantıda ilk konuşmayı yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gerçekleştireceğimiz toplantıya katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gültekin, “Bizler de Sayın Valimizin önderliğinde sorunları çözmeye çalışıyoruz”

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, “Bundan tam bir ay önce bir muhtarlar toplantısı yapmıştık. Muhtarlarımız, demokratik sistemin doğrudan uygulandığı bir görevi yapıyorlar. Vatandaşlarımızın sorunlarını bizlere bildiriyorlar. Bizler de Sayın Valimizin önderliğinde sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu yılki muhtarlar toplantımızın ilkini Gölcük’te başlatmasından dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Yavuz, “Biz dünya üzerindeki en büyük milletlerden biriyiz”


Kocaeli Valisi Seddar Yavuz , yapmış olduğu konuşmasında “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün İzmit’in kurtuluş günü. Diğer taraftan kara kuvvetlerimizin de kuruluş günü. Birincisi, Osmanlı’nın üstüne üşüşen bu kana susamış alçaklar, vatanımızı maalesef işgal ettiler. Düşman işgalinden kurtulduğunu biliyoruz ama düşmanın kim olduğu unutuluyor. Düşmanın kim olduğunu söylemek, yeni nesiller adına oldukça önemli. Düşmanın adı olmazsa zamanla düşmana benzemeye başlanır. Bu da en tehlikeli olandır. Osmanlı’yı parçalayan, soydaşlarımızın, dindaşlarımızın katline sebep olanları unutmayalım. Biz dünya üzerindeki en büyük milletlerden biriyiz. Metehan’dan itibaren bağımsız yaşamışız. O zamandan bugüne kadar tüm devletlerimizi, büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. İzmit’in fethinde önemli rolü olan Orhan Gazi ve Akça Koca’yı rahmetle anıyoruz” dedi.

“Türk kültürü ve İslam kültüründe mahalle kültürümüz büyük yer tutuyor”

Vali Yavuz, sözlerinin devamında “Muhtarlar toplantımızı yapmamızdaki konu şu: Seçimlerden sonra muhtarlarımızın bir kısmı değişti. Gölcük’te 23 muhtarımız değişti. Muhtarlarımıza da görev, yetki ve sorumluluklarını aktarmak adına bu toplantıları yapacağız. Gerek mahalle gerekse köy muhtarlarımıza verilen önem arttı. Türk kültürü ve İslam kültüründe mahalle kültürümüz büyük yer tutuyor. Bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak adına hem sorunların çözümü hem de iletişimi gerçekleştirmek adına bu toplantıları önemsiyoruz. Bundan ötürü sizlerle de belirli aralıklarla buluşuyoruz. Bu vesile ile hepinize bir kez daha görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi. 

“Sokakta düzensiz göç bırakmamak, kayıtsız bir yabancı bırakmamak adına çalışıyoruz”

Sözlerine devam eden Vali Yavuz, “Sizlerle beraber düzensiz göç konusunu ele almıştık. Bu konuda gereken çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Kara kuvvetlerimiz, jandarma kuvvetlerimiz ve zaman zaman özel harekat polislerimizle bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortadoğu ve diğer ülkeler kaynıyor. Buralarda çeşitli nedenlerle çatışmalar çıkıyor ve evlerini terk etmek zorunda kalıyorlar. İslam dünyası maalesef 150 yıldır istikrara kavuşamadı. Sokakta düzensiz göç bırakmamak, kayıtsız bir yabancı bırakmamak adına çalışıyoruz. Mobil göç araçları ile denetimlerimize ağırlık veriyoruz. Suriyeliler konusunda ciddi bir düşüş söz konusu. Bu düşüş devam edecek. Şu an 600 bin civarında geri giden kişi var. Daha da geri göndermek için çalışacağız. Maalesef iklim değişikliği ve küresel ısınma ile beraber dünyanın birçok yerinde kıtlık ve açlık baş gösterebilir” dedi. 

“Türkiye su zengini olarak bilinir ama Türkiye su zengini bir ülke değil”

Sözlerine devam eden Vali Yavuz, “Çok sayıda insanın bu nedenlerle göç edebileceği ve savaşlar çıkabileceği, stratejistler tarafından söyleniyor. Bundan ötürü bizim çevreyi korumamız, orman varlığımızı arttırmamız, yer altı ve yer üstü su kaynaklarımızı korumamız çok önemlidir. Türkiye su zengini olarak bilinir ama Türkiye su zengini bir ülke değil. O yüzden önce suyumuzu kirletmemek ve korumak, suyumuzu israf etmemek önemlidir. Yaklaşık 7 yıl içerisinde 2 milyon hektar alanda ağaç dikmek suretiyle orman varlığına katkıda bulunduk. Türkiye’de orman varlığı azalmamış ve orman varlığı artmıştır. Özellikle eğitim konusundaki altyapıyı güçlendirmek için ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Özel sektör kuruluşlarının da desteğini alarak çalışmamıza devam ediyoruz. Ford Otosan’ı davet ettik, okul yapmalarını istedik, Donanma İlkokulu’nu onlara teslim ettik. Yakın zamanda temelini atarak başlayacaklar. Bir başka iş adamına da başka bir okul verdik. Şehrimizdeki iş insanlarını da teşvik ederek ciddi yatırım yapmak istiyoruz. Evlatlarımızı yetiştirirken sadece akademik anlamda başarı değil, iyi insan olmaları için de uğraş veriyoruz. Suç işlemeyen, başkasının hak ve özgürlüklerini kısıtlamayan, olgun ve kamil insan modelini önemsiyoruz” dedi. 

 

“Bizim medeniyetimiz, sevgi medeniyetidir”

Bağımlılıkla ilgili olarak mücadeleye devam ettiklerini ifade eden Vali Yavuz sözlerinin devamında, “Evlatlarımıza doğru rol model olarak, onlara sevgi ve şefkat göstererek onlara sorumluluk bilinci kazandırmak, olumlu beklenti içerisine onları dahil etmek, en büyük görevimizdir. Bu ülkeden kaçın diyenler, en büyük ihanet edenlerdir. Eğer kaçılsaydı 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da Samsun’a çıkmazdı. Türkiye ne 90’lı, ne de 80’li yılların Türkiye’sidir. Geçmişe göre kıyaslanmayacak şekilde bilim ve teknolojide, sanayi ve sporda, her alanda daha iyi bir noktaya gelmiştir. Çünkü bizim hedefimiz, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaktır. Muasır medeniyet seviyesine çıkmak, bilim ve teknolojide ilerlemektir. Batılı gibi yaşamak değildir. O yüzden eğitimin adı Milli Eğitim’dir, o yüzden savunmanın adı Milli Savunma Bakanlığı’dır. Çocuklarımızı eğitirken matematik kursu aldırmak kadar onları sosyal ortamlara da alıştırın. Çocuklarınız misafirlerinizi karşılasın, hoş geldin demesini öğrensin. Çocukların sosyalleşmesi de lazım. Sadece ders çalışmakla bir çocuğu yetiştireceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Sadece akademik eğitim veren olmamalı, çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştirmeyi öğrenmeliyiz. Bizim medeniyetimiz, sevgi medeniyetidir. Kim olduğunuzu evlatlarınız bilmeli” dedi. 

“Ormanlık alanları daraltmayı bırakın, son 20 yılda 2 milyon hektar arttırdık”

Sözlerine devam eden Vali Yavuz, “Gündemimiz orman yangınları. Bir orman yangını çıktığında keşke kulaklarımız o frekansları duyabilse, o çığlıkları duyabilsek. Ağaçlardaki milyonlarca mikroorganizmanın feryadını duyabilsek o zaman belki biraz daha ormanlarımıza dikkat ederiz. Küresel ısınma ve iklim değişikliği dedik, yeşili korumamız gerekiyor. Orman yangını çıktıktan sonra nerde bu uçak, helikopter tartışması yapıyoruz. Peki önce yakmamayı planlasak olmaz mı? Orman içerisinde piknik yapmak zorunda mıyız? Mesire alanı dışında piknik yapan bir ülke var mı? İçilen sigaranın dışarıya atılması kabul edilebilir mi? Şişeler arabadan dışarıya atılır mı? Bu cam şişeler sokağa atılmak için mi var yoksa geri dönüşüme bırakmak daha mı iyidir? Siz muhtarlarımızdan çevre koruması bilinci oluşturmak için destek istiyoruz. Ormanlara girişleri yasaklıyoruz, kıyamet kopuyor. Bir helikopterin saatinin 10 bin dolar olduğundan haberiniz var mı? Biz bu yangınları söndürmek için ne kadar harcıyoruz? Ne kadar para harcıyoruz? Bu parayı başka yerlerde kullansak olmaz mı? Önce tedbir almalıyız. Önce yakmamayı, yangın çıkarmamayı, ağaç kesmemeyi öğrenmeliyiz. Orman konusunda hassasız. Ormana zarar verene kelepçeyi takarım. Bizim ormanlık alanlarda ekonomik bir üretim gerçekleştirmemiz gerekir. Orman çürüyüp gidene kadar orayı ekonomik olarak kullanmalı, kağıt üretmeli ama alanı daraltmamalıyız. Ormanlık alanları daraltmayı bırakın, son 20 yılda 2 milyon hektar arttırdık. Gerçekleri bilmeliyiz. Önce yangın çıkarmamayı öğrenmeli, ormanları korumalı ve büyütmeliyiz” dedi. 

Kurum müdür ve yetkililerine talimat verdi


Muhtarlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının ele alındığı ve yapılması gerekenler noktasında istişarelerin yapıldığı toplantıda; Vali Yavuz, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdür ve yetkililerine talimat verdi. 
Muhtarlarımıza ve kurum yetkililerine bugüne kadar yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, işlerinde kolaylıklar diledi.

 

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından muhtarlarla mahallelerine yönelik olarak soru – cevap yapıldı ve program sona erdi.

 



 

 

 


Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı “YAPILAN ZAM GERİ ÇEKİLMELİ”

Gölcük’te hava sıcaklığı yükseliyor ÇARŞAMBA GÜNÜ  39 DERECE

CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, “GEÇİNEMİYORUZ”

Vali Yavuz 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutladı

Hatice ve Arif çifti mutlu birlikteliklerini EVLİLİK İLE TAÇLANDIRDI

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “İÇME SUYUNDA YAŞANAN SIKINTININ GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR ‘Bİ DÜNYA EĞLENCE'YE DOYDU

KOTO’nun okuluna kayıtlar başladı SON GÜN 5 TEMMUZ 2024 CUMA

CHP'den Gebze'de 'Geçinemiyoruz' mitingi “25 BİN LİRANIN ALTINDAKİ BİR ASGARİ ÜCRETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde kazı yapılan alan yeniden asfaltlandı

Karamürsel Karapınar’a alternatif güzergâh

Büyükşehir Zabıtası Cumhuriyet Bulvarı’nda göz açtırmıyor

“Milli Mücadele’de Karamürsel” Söyleşisi

KANDIRA’DA KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK

Suadiyespor’un olağan genel kurulu yapıldı YENİ BAŞKAN NURİ BAŞARAN OLDU

Kiraz Koşusu heyecanlı anlara sahne oldu

Coşkun Güner İhsaniyespor’a imza attı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gölcük’te Muhtarlarla Bir Araya Geldi TALEP VE SORUNLARI DİNLEYEREK İSTİŞARELERDE BULUNDU

1. ULUSLARARASI HALKOYUNLARI BALKAN FESTİVALİ GÖLCÜK’E TAŞINIYOR

Kavaklı Mahallesi'nin muhtarı olan Müzeher Değer’in acı günü ANNESİ FATMA ÇOBAN VEFAT ETTİ

“Kocaeli’yi denizcilik alanında daha ileriye taşıyacağız”

Tersane emeklisi Yaşar Kumbaşı YAŞAMINA SON VERDİ

LGS’de Kocaeli olarak üstün başarı elde ettik 9 ŞAMPİYONUN 3’Ü GÖLCÜK’TEN

Ciğerci Süleyman yeni adresinde hizmete başladı AÇILIŞA ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 2. Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi

Dumlupınar Mahallesi'nde Atıl Durumdaki Baraka Yıkıldı

Pehlivanlar Diyarı Karamürsel, Güreşçilerini Kırkpınar’a Uğurluyor

Yerli ve milli toplama makinesiyle; KOCAELİ’DE KEKİK HASADI BAŞLADI

Değirmendere 3132. Sokak’ta yaya yolu düzeltildi

“Nehrin Çocukları Risklere Karşı”

Yükleniyor

HEYKELİN KOLU İLE NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR?

Vatan Caddesi sakinleri yetkililere seslendi “YOLUMUZUN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Asansör içine yazılan yazılar tepki çekiyor

Yüzbaşılar Köprülü Kavşağın duvarları yazılar ile kirletildi TEMİZLENMESİ İSTENİYOR

Değirmendere 17 Ağustos Mezarlığı’nda kırık muslukların yenilenmesi isteniyor BİNLERCE LİTRE SU BOŞA AKIYOR

Çocuklara sevindirici haber geldi, DEĞİRMENDERE AQUAPARK BAYRAMDA AÇILIYOR!

Değirmendere sahiline dekoratif aydınlatma

Bankların üzeri ayak izleri ile kirlenmiş durumda TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Temizlik İşleri gece mesaisinde Değirmendere’deydi

Değirmendere’de yamuk direk düzeltilmeli

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı “YAPILAN ZAM GERİ ÇEKİLMELİ”

Kocaeli’de ulaşıma zam geldi GÖLCÜK - İZMİT 28 LİRA OLDU

500 Büyük’te 80 Kocaeli Firması TÜPRAŞ VE FORD GURUR KAYNAĞIMIZ

Kazanfer, ‘Piyasaların gözü FED ve Merkez Bankası’nın kararında olacak’

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “TEMMUZ ZAMMINDA EMEKLİLERİN BEKLENTİLERİ BÜYÜK”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ VE KAPASİTE KULLANIM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

Büyükşehir’den bayramda mezarlıklara ücretsiz ulaşım

AYDOĞDU, “EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANININ ALTIN OLDUĞUNUN GARANTİSİNİ VERİYORUZ”

Bayramda 4 gün boyunca ücretsiz ulaşım

Gölcük’te Bayram Pazarı 19 mayıs Caddesinde kuruldu KOCAMAN, ‘ALIŞVERİŞLERİMİZİ ESNAFLARIMIZDAN YAPALIM’

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16