• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,04% 0,19
  • EURO

    50,56% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5999,55% 0,57
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Kocaeli’de Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Coşkuyla Kutlanacak

Doğanın uyanışını ve baharın gelişini simgeleyen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahallelerinde coşkuyla kutlanacak.

GÖLCÜK 29.04.2025 10:05:00 0
Kocaeli’de Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Coşkuyla Kutlanacak

Doğanın uyanışını ve baharın gelişini simgeleyen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahallelerinde coşkuyla kutlanacak. Muhtarların talebi doğrultusunda planlanan etkinlikler, 5-6-7 Mayıs tarihlerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde, Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahallesi Muhtarlıkları'nın iş birliğiyle düzenlenecek.


SON HAZIRLIKLAR TAMAM
Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahalle Muhtarlarının talepleri doğrultusunda, toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi ve kültürel mirası yeni nesillere aktarmayı amaçlayarak organize edilecek Hıdırellez Şenlikleri 5-6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek şenlikler öncesi; Kent Konseyi Genel Sekreteri Recep Öztürk, Mecidiye Mahallesi Muhtarı Fikri Turgut, Bayraktar Mahallesi Muhtarı İbrahim Pala ve Balören Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir tarafından son hazırlıkların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantının ardından, Balören Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir, programın detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 
“EMEK VERECEK TÜM CANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Muhtar Demir yaptığı açıklamasında: "Yüzyıllardır süregelen Hıdırellez ve Bahar Bayramı adı altında düzenlediğimiz şenliklerimiz, 5 Mayıs Pazartesi günü Mecidiye Köyü'nde başlayacak, 6 Mayıs Salı günü Bayraktar Köyü'nde devam edecek ve 7 Mayıs Çarşamba günü Balören Köyü'nde sona erecek. Bu etkinliği geleneksel olarak her yıl gerçekleştiriyor ve baharın gelişini halkımızla birlikte kutluyoruz. Bu sene ve bundan sonraki yıllarda şenlikleri daha kapsamlı ve sürdürülebilir bir şekilde kutlamak amacıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde kutlamak istediğimize dair bir talepte bulunduk. Talebimiz olumlu karşılandı ve bu doğrultuda, Kocaeli Kent Konseyi şenliğimiz için gerekli çalışmaları yaptı. Birlikte çok güzel bir organizasyon hazırladık. Şimdiden emek verecek tüm canlara teşekkür ediyor, halkımızı 5 Mayıs Pazartesi günü Mecidiye Köyü'ne, 6 Mayıs Salı günü Bayraktar Köyü'ne, 7 Mayıs Çarşamba günü ise Balören Köyü'ne davet ediyoruz." İfadelerini kullandı.

 
ÜÇ GÜN, ÜÇ KÖYDE ŞENLİK VAR
Şenlikler, 5 Mayıs Pazartesi günü Mecidiye Köyü'nde başlayacak, 6 Mayıs Salı günü Bayraktar Köyü'nde devam edecek ve 7 Mayıs Çarşamba günü Balören Köyü'nde sona erecek. Her gün saat 11.00'de selamlama konuşmalarıyla başlayacak olan etkinlikler, 11.30'da yapılacak lokma duası ve ikramlarla devam edecek. Saat 12.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği konseri sahne alacak. Ardından, saat 14.00'te Semah Ekibi gösteri yapacak. Etkinlikler, Hıdırellez eğlenceleriyle gün boyu sürecek.


ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER VE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Şenlik boyunca çocuklar için animasyon ekipleri ve çeşitli eğlenceler de düzenlenecek. Katılımcılara geleneksel lezzetler, lokma ikramı gibi tatlar sunulacak. Ayrıca, kutlama alanlarına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz ulaşım desteği sağlanacak. 5-6-7 Mayıs tarihlerinde her gün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin arkasında bulunan İzmit sahil otoparkından, saat 10.00'dan 13.00'e kadar her saat başı Hıdırellez Şenlikleri'ne gitmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti sunulacak.

 

BÜYÜKAKIN: “ŞEHRİN KALBİNDE BİR KÜLTÜR ALANI OLUŞTU”

EVLİLİK FUARI YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE KAPILARINI AÇTI

BAŞİSKELE BELEDİYESİ 2025'TE ÜST YAPIDA REKORA KOŞTU

KARTEPE’DE YENİ YIL, BÜYÜKLERİN YÜREĞİNDE KARŞILANDI

KENTSEL DÖNÜŞÜM DE TESLİMAT NE ZAMAN ?

BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN 2025’TE 11 BİN İŞLEM

GENÇLER, GELECEĞE BÜYÜKŞEHİR’LE HAZIRLANIYOR

TAZELENME MERKEZİ’NDE MEZUN SAYISI 169’A ULAŞTI

AGD GÖLCÜK MEKKE'NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ

ZAMLAR HIZLI BAŞLADI

GÖLCÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA KORKUTAN YANGIN!

ERGUN UZUNER HASTANEYE KALDIRILDI

GÖLCÜK BUNLARI KONUŞUYOR

2025’TE 3 BİN TALEP BAŞARIYLA YERİNE GETİRİLDİ

KO-MEK İLE ÜRETEN ELLER, DEĞİŞEN HAYATLAR

DURMUŞ’TAN ESNAFA E-FATURA MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, YENİ YILA DA ŞANTİYELERDE GİRDİ

BAŞKAN SEZER’DEN YENİ YIL ZİYARETLERİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN YENİ YILI GENÇLERLE KARŞILADI

VALİ AKTAŞ VE BAŞKAN BÜYÜKAKIN İLK ZİYARETİ ŞEHİT AİLELERİNE YAPTI

KULALI, ASKERİ TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

GÖLCÜK’TE YENİ EVLENECEK ÇİFTLER BU FUAR SİZİN İÇİN

VALİ AKTAŞ: KOCAELİ’NİN HUZURU ÜLKENİN HUZURU

2026’da NEFES ALALIM

SAADET PARTİSİ GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖZSOY’DAN 2025 DEĞERLENDİRMESİ

BERBERLERE ZAM GELDİ!

KREDİ KARTI KULLANAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! YARIN SON GÜN: SİLİNEBİLİR

VALİ AKTAŞ VE BAŞKAN BÜYÜKAKIN, BU YIL DA GELENEĞİ BOZMADI: İLK ZİYARET ŞEHİT AİLELERİNE YAPILDI

BAŞKAN SEZER, “YENİ YIL KUTLU OLSUN”

VİCDANLI İNSANLARIN YILI …

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

EVLİLİK FUARI YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE KAPILARINI AÇTI

KO-MEK İLE ÜRETEN ELLER, DEĞİŞEN HAYATLAR

DURMUŞ’TAN ESNAFA E-FATURA MÜJDESİ

BERBERLERE ZAM GELDİ!

KREDİ KARTI KULLANAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! YARIN SON GÜN: SİLİNEBİLİR

BAŞKAN BULUT, KOTO’NUN 2026 YILI ÖNCELİKLİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMA YILBAŞI DÜZENLEMESİ

TUNCAY YILDIZ '' ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI''

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN AİLELERE 6 BİN TL YAKACAK DESTEĞİ

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9