Tarih: 05.05.2020 12:45

KOCAMAN, “ALIŞVERİŞ YAPARKEN DENETİMİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ”

Facebook Twitter Linked-in

KOCAMAN, “ALIŞVERİŞ YAPARKEN DENETİMİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ”

Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Coronaviris ile mücadele ettiğimiz şu günlerde özellikle sokağa çıkma yasağının uygulandığı haftasonu öncesi alışveriş yaparken denetimleri elden bırakmamak gerektiğini ifade etti.

İnsanımız aylarca evde kalacakmışız gibi panikle alışveriş yapmaktan vazgeçmeli

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Kocaman, “ Vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağı ve Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde denetimi elden bırakmamalı. Aldığı ürünün kalitesini ve fiyat kontrolünü yapmayı ihmal etmemeli. Korona virüs sebebiyle insanımız aylarca evde kalacakmışız gibi panikle alışveriş yapmaktan vazgeçmeli. Virüs kadar tehlikeli olan bu panik durumu ile sosyal mesafenin hiçe sayılarak yapıldığı alışverişler tüm çabaları geriye götürür. İhtiyaç dışı ve normalden fazla alışveriş hem kartlara yüklenilmesine hem de enflasyonun artmasına yol açıyor” dedi.

Panikle tüketim çılgınlığı virüs kadar tehlikeli

Sokağa çıkmaya yasağı öncesi yaşanan yoğunluluğun oldukça tehlikeli olduğunu ifade eden Başkan Kocaman, “Hafta sonları başlayan sokağa çıkma yasağı ile 4 günlük bir sokağa çıkma yasağının ardından 3 günlük yasağın da gelmesi ile vatandaşlarımız marketlerde yoğunlukların yaşanmasına neden oldu. Aylarca hiçbir gıda ürününe ulaşılmayacakmış gibi büyük bir tüketim yaşanıyor. Hâlbuki ülkemizde hiçbir üründe kıtlık yaşanması söz konusu değil.  Zaten bakkal, fırın ve büfeler açık kalacak. İlk gün zorunlu ihtiyaçlar için açık oluyor. Dolayısıyla sosyal mesafe kuralına uymadan marketlerdeki dip dibe ve panikle yapılan alışveriş çok yanlış. Virüsle mücadeledeki tüm çabayı geriye götürecek bu davranışlardan kaçınılmalı. Alışveriş kültürümüzün değişmesine izin verilmemeli” dedi.

Acil ihtiyaç olmayan alışverişler için sokağa çıkılmamalı

Başkan Kocaman son olarak, “Gereksiz ve normalden fazla alışveriş enflasyonu yükseltirken kartlara da yüklenilmesine neden oluyor. Bilinçsiz tüketimden vazgeçerek, borca borç katmak yerine ihtiyaç kadar alışveriş yapılmalı. Temel gıdaların dışında acil ihtiyaç olmayan ürünlerin alışverişleri azaltılmalı. Bu dönemde temel gıda ihtiyaçları alınması gerekirken ihtiyaç olmayan ürünleri almak için bu tür işyerlerine gidilmesi sosyal mesafenin fazlasıyla bozulmasına sebep oluyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —