Tarih: 31.07.2019 14:17

KOCAMAN, “FİRMALAR BAYRAM TATİLİNİ FIRSATA ÇEVİRMEMELİ”

Facebook Twitter Linked-in

KOCAMAN,FİRMALAR BAYRAM TATİLİNİ FIRSATA ÇEVİRMEMELİ”

Kocaeli Esnaf Odaları Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Kurban Bayramı öncesinde hava ve kara yolculuklarının artmasıyla birlikte bilet fiyatları cep yaktığını ifade ederek,  “Yaz tatilinin de Kurban Bayramı’na denk gelmesiyle artan bilet talebi, bilet fiyatlarını normal zamanın iki-üç katına çıkardı. Firmalar bayram tatilini fırsata çevirmemeli. Bilet fiyatlarının aşırı yükselmesini önlemek için belirlenen tavan fiyat uygulaması delinmemelidir” dedi.

YOLCULUK YAPACAK OLAN VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMASIN

Kocaman yaptığı açıklamada, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bayram ve tatil günlerinde bilet fiyatlarının aşırı yükselmesini önlemek için 2013’te hayata geçirilen tavan fiyat uygulaması maalesef uygulanmıyor. Özel günlerde talep yoğunluğu olduğu zaman tavan fiyat uygulaması deliniyor. Tavan fiyatı 352 TL olarak belirlenmişken yurt içindeki bazı bölgelerde ekonomi sınıflı aktarmalı uçuşların bilet fiyatı 900 TL’yi buluyor. Bunun üstüne bir de hava yolu şirketleri tavan fiyatın artırılmasını talep ediyor. Bu uygulama zaten özel günlerde hayata geçirilmezken bir de üzerine artırılması doğru değil” dedi.

TAVAN FİYATI KADAR TABAN FİYATI DA ÖNEMLİ

Talep artışında fiyatları 2-3 kat artıran bazı hava yolu firmaları, belli dönemlerde ise neredeyse otobüs bileti fiyatına bilet sattığını ifade eden Başkan Kocaman, “ Tavan fiyatı delmek ne kadar yanlışsa taban fiyatı delmek de yanlış. Çünkü bu kez otobüsçüler üzerinde haksız rekabet oluşuyor. Hava ve kara yolundaki bilet fiyatlarının normalleşmesi için, belirlenen tavan ve taban fiyat uygulaması her dönem zorunlu olmalı. Özellikle vatandaşların yoğun olarak seyahat ettiği zamanlarda bilet fiyatları dönemsel değil sistematik olmalı. Talep artışında fiyatları şişirmek yerine ek seferler konularak makul fiyatlar belirlenmeli. İstisnasız olarak belirlenen taban ve tavan fiyat uygulamasına tüm firmalar uymalı. Vatandaşlarımız ise artan bilet fiyatları karşısında ucuz ve korsan firmalar yerine köklü, bilinir firmalarla seyahat etmeli. Şehirler arası yolculuklarda bilet alırken yolculuk yapacak kişinin TC Kimlik numarası, ismi, soy ismi ve koltuk numarası biletin üzerinde yazılı olmalı. Olası bir kaza durumunda kişinin hangi koltukta oturduğunun tespit edilmesi ve mağduriyetlerin engellenmesi için bu bilgiler mutlaka kontrol edilmeli” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —