• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,18% 0,16
  • EURO

    50,53% -0,77
  • GRAM ALTIN

    7126,77% -1,09
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Kocaman, “Eğitimin alınması büyük önem taşıyor”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman,“Esnafımız çevrimiçi düzenlenen eğitimlere katılarak sertifikalarını alabilecek. Eğitimin alınması büyük önem taşıyor” dedi.

YURT HABERLERİ 11.02.2025 17:36:00 0
Kocaman, “Eğitimin alınması büyük önem taşıyor”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, işyerlerinde zorunlu hale getirilen iş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalıştırılma zorunluluğu konusunda yaptığı açıklamada, “Esnafımız çevrimiçi düzenlenen eğitimlere katılarak sertifikalarını alabilecek. Eğitimin alınması büyük önem taşıyor” dedi.

  “Esnafa ek bir yük getirilmemiş olacak” 

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalıştırılma zorunluluğu konusunda yaptığı açıklamada “İş sağlığı ve uzmanlığı online kursları için 3 Şubat itibariyle odamız tarafından kayıtlar başladı. Bu konuda esnaf ve sanatkarlarımıza gerekli bilgilendirmelerin tamamını yaptık. İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili olarak 31.12.2024 tarihinden itibaren yeni başlangıç süresinin devam ettiğini biliyoruz. Bu iş güvenliği hizmetlerinin ve iş sağlığı eğitimlerinin alınabilmesi için odamız ve TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda 50'den az çalışanı olan işletmelerimizi Anadolu Üniversitesi’nin 3 Şubat'tan itibaren çevrimiçi düzenlediği eğitimlere katılarak sertifikalarını alabilecek konuma getirdik. Bu süre zarfının sonrasında ayriyeten bir iş yeri uzmanı veya bir sağlık uzmanına bu konuda gerek kalmayacak. Bu eğitimleri kendi işyerleri için işverenler de alabilecek. Bu sayede iş yerleri masrafsız bir şekilde iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alabilecekler. Böylece esnafa ek bir yük getirilmemiş olacak” dedi. 

“İş sağlığı güvenliği olmazsa olmaz ilkelerimizden bir tanesi”

Sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “Çalışma Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalarda esnafa ek maliyetlerin getirilmemesi ve bu konudaki ücretlerin esnafı zor durumda bırakmaması için çabamız devam ediyor. İş sağlığı güvenliği olmazsa olmaz ilkelerimizden bir tanesi. Geçenlerde 78 canımızı kaybettik, o canların hepsinin aileleri, akrabaları, yakınları sıkıntıyla karşı karşıya kaldılar. Bu ihmal edilecek bir durum asla değildir. Bugüne kadar bu tür işler farklı yöntemlerle yapılıyordu ancak artık yeni bir imkan sayesinde hem bireysel çalışanlar hem de çalışan istihdam eden işletmeler için bir değişiklik söz konusu olmuştur. Örneğin bakkal, manav, kasap, ayakkabıcı, kırtasiyeci gibi tehlikesiz sınıfa giren küçük işletmeler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecek konuma getirmesi ile alakalı olarak çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz. Bu sayede esnaf arkadaşlarımız bir yükünden de arındırılmış olacak. Eğitimin alınması büyük önem taşıyor. İşyerlerinde güvenli bir çalışma ortamının nasıl sağlanacağı hem yasal düzenlemelerle hem de uygulamada eğitimlerle ortaya konulmakta, iş yeri sahipleri veya temsilcileri bu eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olacak ve gerekli sertifikaları almaları yeterli olacaktır bu konuda. Belirlenen kriterler ve yasal düzenlemelere uyum sağlanması zorunlu. Bu sayede esnaf ve sanatkarlarımız işyeri güvenliği konusunda daha bilinçli hale gelerek hem kendi can güvenliklerini hem de müşterilerinin güvenliğini temin edecekler” dedi. 

“Biz bütün çalışmalarımızı tamamladık üyelerimize duyurduk”

Başkan Kocaman, “Eğitimlerin alınması olası bir hadisede keşke yapsaydık dememek için son derece önem taşımakta. Ayrıca bu yeni düzenleme esnafa ek bir maliyet asla getirmeyecek söz konusu eğitimle ilişkin bilgilerle alakalı olarak esnaf ve sanatkarlarımıza belirtmiş olduğumuz Anadolu Üniversitesi E-Sertifika Programları linkinden ve işveren vekili için iş sağlığı ve güvenliği linkinden ulaşabilmektedirler. Not olarak şunu ifade edelim: Anadolu Üniversitesi kayıtları 3 Şubat 2025-28 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihe kadar esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın defalarca kendilerine iletmiş olduğumuz linklerden girerek bu kayıtlarını mutlaka yaptırmaları gereklidir. Sadece ve sadece sınav sertifikası ile alakalı olarak yüklü bir bedel ödemeyecekler, bir tek sınav için istenen miktarla bu iş noktalanacak. Belgelerinde eline alıp bir daha iş güvenliğiyle alakalı bir sıkıntıları söz konusu olmayacak. Cezası çok ağır, yapmayan için ceza son derece ağır. Denetimler başladığı sırada iş güvenliği uzmanı çalıştırmayan bütün kurumlarımız ciddi şekilde yüklü bir cezayla karşı karşıya kalacaklar. Onların bu cezayla karşı karşıya kalmamaları hususunda biz bütün çalışmalarımızı tamamladık üyelerimize duyurduk” dedi. 

“Esnafımız son güne bırakmasın”

Başkan Kocaman son olarak, “Kocaeli geneli en erken bitiren ilçe Gölcük Esnaf Odası olarak biz olduk. Diğer odalar da şimdi aynı sistemde çalışmalara başladılar. O meslek bu meslek demeyeceğiz tüm meslek gruplarının ticaret yapan, vergi mükellefi olan gazetecisinden tutun simitçisinden, börekçisinden, ayakkabıcısından, kahveci, çaycısına kadar meslek dallarının tamamında tehlike, az tehlikeli, çok tehlikeli meslek dallarını da işin içine almak kaydıyla iş güvenliğiyle alakalı konunun çalışmalarına biz son noktayı koyduk. Arkadaşlarımız da bu noktada çalışmalarına devam ediyorlar. Çok tehlikeli olan esnaf ve sanatkarlarımız, yanında 5'in üstünde işçi çalışan arkadaşlarımız için de iş güvenliği konusundaki görevli arkadaşlarımızı çok uygun fiyata protokolümüzü yaptık. Duyuruları da zaten kendilerine yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Her gün mesajla bilgilendirme yapıyoruz. Ama esnafımız hep bu işleri son güne bırakıyor, yani yapılan işlerde değil halkımız veya esnafımız genelde her şey son gün bitsin yapalım diyor. Ama son günde yapılacak olan bir iş değil. Sonradan keşke denilmemesi için bir kez daha uyarımızı özellikle belirtelim esnafımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR

VEKİL TİPOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ

GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI

BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK

GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ

SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”

MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR

BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR

BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU

HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR

NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”

BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI

165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM

AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI

VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI

FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI

HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

TRAFİK CEZASI KAOSU

TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı

KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ

YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK

KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Yükleniyor

loading

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”

HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR

ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”

165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU

İSU, 2025 YILINDA BAŞİSKELE’YE 459 MİLYON TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİ

OYAK ÇİMENTO’DA GELECEĞİ CEMENTA’LAR İNŞA EDECEK

SALMAN “HAYALET ÜRÜN SATIŞLARINA KARŞI TÜKETİCİ DİKKATLİ OLMALI”

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14