Tarih: 20.12.2018 14:40

Kocatürk, ittifak hakkında bilgi verdi

Facebook Twitter Linked-in

Kocatürk, ittifak hakkında bilgi verdi

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

İYİ Parti’den Gölcük Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan eden Çetin Kocatürk, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yapmış olduğu ittifak doğrultusunda Genel Merkez’den onay çıkması halinde  CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri’yi destekleyeceklerini ifade etti.

İYİ Parti ve CHP birçok il ve ilçede ittifak sağladı

Genel Merkezin vereceği kararı beklediklerini ifade eden Çetin Kocatürk, İYİ Parti’den Gölcük Belediye başkan adayı çıkıp çıkmayacağı konusunda yapmış olduğu açıklamada, “Gölcük İYİ Parti ilçe yönetim kurulu yaklaşık 1 aydır sürdürmüş olduğu belediye başkan aday adaylığı çalışmalarında, partiye başvuran belediye başkan aday adayları arasında görüşmeler ve değerlendirmeler yaparak 6 Aralık 2018 tarihinde yapmış olduğu yönetim kurulu toplantısında şahsımı Belediye Başkan Aday Adayı olarak il başkanlığına bildirdiler. İl başkanlığımız aracılığıyla Genel Merkez’e belediye başkanlığı aday adaylığı başvurumuz yapılmış oldu. Bundan sonraki süreçte Türkiye’de siyasi konjonktür gereği diğer partilerin yapmış olduğu seçim ittifakı karşısında İYİ Parti’de Türkiye’de yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile birçok ilde ve ilçede seçim ittifakı yapacaktır” dedi.

“Genel merkezimizin kararına göre eğer bir işbirliği oluşmaz ise İYİ Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı olarak çalışmaya hazırız”

Kocatürk sözlerinin devamında, “Bu bağlamda Kocaeli ilimizde bu seçim ittifakına yapılan görüşmeler sonucunda dahil olmuştur. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı konusunda İYİ Parti’yi destekleme kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, İYİ Parti’nin de Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü olduğu ilçelerde desteklenebileceği bildirildi. Eğer Genel Merkezimiz ve Kocaeli İl Başkanlığımız Gölcük İlçemiz ile alakalı bir ittifak kararı alırsa biz alınacak olan bu karara her türlü uymak zorundayız ve Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük Belediye Başkan Adayı Sayın İsmet İşeri’ye alınan karar gereği destek vereceğiz. Genel merkezimizin kararına göre eğer bir işbirliği oluşmaz ise İYİ Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı olarak çalışmaya hazırız. Sonuç olarak Gölcük’te genel merkezimizin vermiş olduğu karar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —