Tarih: 16.07.2017 11:41

Körfez’de Birlik tesis ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

Körfez’de Birlik tesis ediliyor

Körfez ilçede faaliyet gösteren esnaf, iş adamı, siyasi parti ve STK temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz “Sizlerle birlikte yürüyelim” dedi. Belediye başkanı İsmail Baran ise “Başka etkinliklere sponsor oluyoruz. Neden Kocaeli Birlikspor’a katkı vermiyoruz? Destek olalım” çağrısında bulundu

GENİŞ KATILIM VARDI

Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz önceki gün (cumartesi) Körfez ilçede faaliyet gösteren esnaf, işadamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Belediye Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıda bir araya geldi. Kulübün onursal başkanı olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, belediye başkan yardımcısı Faruk Denli, belediye başkan danışmanı Metin Özkan, ilçe spor koordinatörü Melih Yücel, siyasi parti ilçe başkanları; Mehmet Kaçar (CHP), Zeki Gürsu (MHP) ve Cemil Çoruh (DP) da kahvaltıya katıldı.

AİDİYET KAZANDIRALIM

15 Temmuz ile ilgili “Hüzünlü ve gururluyuz. Allah tekrarını yaşatmasın” diyerek konuşmaya başlayan kulüp başkanı Erhan Yılmaz, “Derdimiz; Körfez’e nasıl daha iyi hizmet edeceğimizle alakalı. Kulübümüzün 2.sezonu ve maalesef kulübümüze karşı ilçemizde aidiyet duygusunu kazandıramadık. O nedenle istişare yapalım diye kahvaltıda bir araya gelmek istedik” diyerek organizasyonun yapılma nedenini açıkladı.

SİZLERLE YOLA ÇIKALIM

Adı sanı duyulmamış ilçelerin tanıtım için profesyonel futbol kulüpleri üzerinden atılım yaptığının altını çizen Yılmaz, “Adı duyulmamış ilçeler kendini tanıtmak için futbol üzerinden profesyonel anlamda atılım yapıyor. Biz de profesyonel kulübümüzün ilçemize katacağı değeri sizlerin sayesinde anlatmak ve artırmak istiyoruz. Sizlerle birlikte yola çıkarak geleceğimiz olan gençlerimize daha iyi hizmet etmek arzusundayız.

BENİ EN ÇOK ÜZEN ŞEY

Geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçırarak destan yazamadık. Ve beni en çok üzen şey bu kulübe kayıtsız kalınması oldu. Bu sene tamamen kendi özüne dönen bir Kocaeli Birlikspor var. Bu takımı doğru planlamayla layık olduğu yere sizlerle birlikte çıkarmak istiyorum. Sürekli kulübümüzün içinde olmanızı istiyorum. İnşallah güçlü bir birliktelikle kulübümüzü sporun başkenti Körfez’e yakışır bir yere taşırız” şeklinde konuştu.

2 YILDA 40 MİLYON TL

İlçede gelecek 2 yılda 40 milyonluk spor tesisi yatırımı yapılacağını, Kaşkaldere, İlimtepe ve Çamlıtepe’de spor kompleksi, Tütünçiftlik’te spor salonu ve gençlik merkezi ve 4 okula spor salonu yapılarak alt yapıda 3 bin 500 olan sporcu sayısını 7 bine çıkaracaklarını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bunu yaparken; 20 civarında amatör kulübümüz var. Ve gençlerimize hedef göstermemiz gerekiyor. Bu noktada Kocaeli Birlikspor’umuz var” dedi.

 İTHAL OYUNCU İSTEMİYOR

Başka şehir ve ülkelerden sporcu ithal edilmesinden yana olmadığını da belirten Baran, “Kentimizde sporda gelişme olsun ama bu kendi öz evlatlarımızla olsun. Fenerbahçe’den ya da yurt dışından oyuncu getirip Körfez’de oynatmak beni mutlu etmez. İsterse kupa kazandırsın. Ben Körfez’in, Kocaeli’nin evlatları oynasın, başarılı olsun istiyorum. Takımımızın da bu noktaya geldiğini görmekteyim.

 DESTEK VERMEMİZ GEREK

Erhan başkanın takıma büyük emeği var. 2.ligde bir takımı federasyon gelirleriyle ayakta tutmak kolay değil. Körfez’deki işadamları, sanayiciler, siyasiler olarak bu takıma destek vermek zorundayız. Halkımızı da takımın maçlarına gelmeye ve sahip çıkmaya teşvik etmeliyiz. Bunu yaparsak; nasıl ki Kocaelispor maçlarını 15-20 bin kişi izliyor, bizim Kocaeli Birlikspor’un maçları 5-6 bin kişi neden izlemesin? Bu mümkün ve bunu yeniden sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

ŞİMDİDEN ALKIŞLIYORUM

Zaman zaman sanayicilerin ve kent idarecilerinin birçok etkinliğe sponsorluk yaptıklarını belirten başkan Baran, “Kocaeli Birlikspor’a neden en ufak katkıda bulunmuyoruz? Katkı sunmalı ya da katkı sunacak dostları bulmamız lazım. Biz belediye olarak elimizden geldiğince destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Yeni sezonda takımımıza başarılar diliyorum. Hedef yine 1.lig. Körfez’in evlatlarının yükselmeyle ilgili gayretlerini de şimdiden alkışlıyorum” dedi.

KÖRFEZ BİRLİKSPOR OLSUN

Geçen sezon renklerini Kırmızı-Beyaz yapan Kocaeli Birlikspor’un bu renkleri tüm alanlarda kullanmasını isteyen Baran kulübün adıyla ilgili de öneride bulundu, “Körfez Birlikspor neden olmasın? Kocaeli genel manada sahiplenmiyorsa Körfez’in sahiplenmesi adına öneridir. Değerlendirilmesini isterim.  Körfez’in bir takımı olduğunu işadamlarımızın hissetmesini isteriz. İmkanları doğrultusunda reklam ve sponsorluklarının olması bir aidiyet duygusu geliştirecektir. İnsan bir yere kendinden katkı sunmuşsa gönül de verir” ifadelerini kullandı.

HERKES PAYINI KOYSUN

Kurumların sponsor olmaları noktasında bu sezon radikal kararlar almasını dileyen belediye başkanı İsmail Baran, “Oyuncuların da ‘Arkamızda Körfez var’ özgüveniyle oynaması durumunda başarı geleceğine inanıyorum. ‘Ben taşın altına şu kadar elimi koyabilirim, benim katkım şu kadar olur, maddi ve manevi bana ne düşer?’ diye herkesin payını ortaya koyması lazım. Siyasi partilerimizin, esnaf odalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da bir dahaki programda olmasını umuyorum. Ondan sonra ülkemizin en büyük sanayi ilçesi Körfez’de kulübe destek sıkıntısı olacağını zannetmiyorum.

DESTEKLERİNİZİ VERİN

‘Her şeyi şu yapsın, hepsini belediye yapsın’ yaklaşımı doğru değil. Sıcağı sıcağına girişimlerde bulunup ne olacağını görelim. Erhan bey sizlerle tek tek de görüşür. Kişisel ya da kurumsal desteklerinizi sunmaya ya da sponsor bulmaya gayrette olun. Kamp sonunda transfer gerekiyorsa bunu değerlendiririz. Gerekmiyorsa da futbolcularımıza prim ödeme katkısında bulunursanız takımımız çok daha iyi bir noktada olur” sözlerini kaydetti. Sohbet havasında geçen kahvaltıya katılan davetlilerin de fikir ve önerileri alındı, destek vermeye hazır olduklarını belirten konuşmaları dinlendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —