Tarih: 16.09.2018 11:33

Köylü Pazarı yeniden canlandı

Facebook Twitter Linked-in

Köylü Pazarı yeniden canlandı

Gölcük Belediyesi tarafından köylü vatandaşların kendi ürettikleri ürünleri kendileri satmaları amacıyla hayata geçirilen Köylü pazarı yeniden hareketlendi.

 Ömer Uyar tarafından tezgah açıldı

Yılın büyük bir çoğunluğunda boş kalan ve son iki yıldır İhsaniye’de kendi ürettiği erik, kiraz, şeftali gibi meyvelerin satışını yapan Seher Bahadır ve kayınpederi Ali İhsan Bahadır ile hareketlenmişti. Fakat son aylarda yeniden boş kalan Köylü Pazarı’nda bu sefer de Ömer Uyar tarafından açılan tezgah ile hareketlendi.

Gölcük Belediyesi’nden geçici izin aldı

Uzun yıllar pazarcılık yapan ve geçirdiği kaza sonrasında pazarcılık mesleğini devam ettiremediğini ifade eden Ömer Uyar Gölcük Belediyesi’nden aldığı izin ile geçici olarak İhsaniye’de bir arkadaşının kendi tarlasında ürettiği ürünlerin yanı sıra getirttiği sebze ve meyvelerin satışını yapıyor. Gölcük halkından yoğun ilgi gördüğünü ve satışlarının çok iyi olduğunu ifade eden Uyar, “Şu anda tezgahımda bir tanıdığımın İhsaniye’de kendi tarlasında ürettiği elma, armut, şeftali, erik, üzüm, salatalık, biber gibi ürünlerin satışını yapıyorum. Gelen talepler nedeniyle ayrıca muz, İzmir Üzümü ve limon gibi bazı meyveleri de getirtmeye çalışıyorum. Ben 1985 yılından beri pazarcılık yapıyordum. Fakat geçirdiğim kazadan sonra pazarcılık mesleğini bırakmak zorunda kaldım. Kazadan sonra engelli statüsüne girdiğim için sağ olsun belediyemizde bana izin verdi ve köylü pazarında geçicide olsa tezgahımı açtım. Gölcük halkı tarafından güzel  bir ilgi görüyorum. Yılların verdiği deneyimden dolayı müşterilere olan ilgim oldukça beğeniliyor.  Gölcük’te yetişen ürünler bitene kadar tezgahımı açmaya devam edeceğim. ” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —