9698,9%-0,17
35,48% 0,01
36,59% 0,01
3065,17% 0,40
4906,83% 0,62
Başiskele Belediyesi tarafından kente kazandırılan Kullar Yaşam Merkezi yeni ve modern haliyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.
Başiskele Meslek Edindirme Kursları (BAŞ-MEK) da verilmeye başlandı
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla Mehmetağa Mahallesi Alsancak Caddesi Dereboyu Sokak üzerinde mevcut olan Kullar Kültür Merkezi’nin modern tarzda yeniden dönüştürülmesiyle ilçeye kazandırılan Kullar Yaşam Merkezi, yeni estetik yapısı ve işlevselliğiyle bölge halkının yeni cazibe merkezi olmaya başladı. Daha önceden sadece düğün ve cemiyetlere ev sahipliği yapan merkezde şimdi çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetlerde yapılıyor. Yen projeyle birlikte derslik, konferans salonu, fuaye ve sergi alanları da oluşturulan Kullar Yaşam Merkezi’nde Başiskele Meslek Edindirme Kursları (BAŞ-MEK) da verilmeye başlandı.
Kurslarda kadınlar hem bu meslekleri öğreniyor hem de komşularıyla sosyalleşiyor
Başiskeleli kadınlara çeşitli mesleki ve hobi amaçlı eğitimler vererek yeteneklerini keşfetme imkânı sunan BAŞ-MEK, ilçenin genelinde eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Kullar Yaşam Merkezi’nde de açılan kurs merkezinde Geleneksel El Sanatları ile Nakış ve Giyim eğitimleri veriliyor. Başiskele Halk Eğitim Merkezi’nden görevlendirilen uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda kadınlar hem bu meslekleri öğreniyor hem de komşularıyla sosyalleşiyor.
Bölgeye büyük katma değer kattı
Kocaeli’nin cazibe merkezi olarak her geçen gün nüfusu artan Başiskele’de 4 bin 155 metrekare alanda, toplamda 1700 metrekare inşaat alanı üzerine inşa edilen kentin yeni yaşam merkezi; modern, estetik ve kullanışlı mimarisiyle bölgeye büyük katma değer kattı. Sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya başlayan Kullar Yaşam Merkezi 400 kişilik düğün salonu, kır düğün alanı ile Başiskelelilere unutulmaz güzel anılar da yaşatarak vatandaşların en mutlu günlerine şahit oluyor. Bölge sakinlerinin de büyük beğenisini toplayan merkez, 3 adet eğitim atölyesi, 90 kişilik konferans salonu ve fuaye-sergi alanı ile çeşitli eğitimlerin ve kültürel etkinliklerin adresi oldu. Vatandaşların park sıkıntısı yaşamamaları için otopark alanı da oluşturuldu.