Tarih: 08.09.2018 16:57

Kültür Dernekleri Platformu Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi ‘ARALIK AYINDA KÜLTÜR GECESİNE İMZA ATACAĞIZ’

Facebook Twitter Linked-in

Kültür Dernekleri Platformu Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi

‘ARALIK AYINDA KÜLTÜR GECESİNE İMZA ATACAĞIZ’

İlçemizin en önemli sivil toplum kuruluşu olan ve içinde toplam 22 derneği barındıran, Gölcük Kültür Dernekleri Platformu, Eylül Ayı toplantısını, geçtiğimiz akşam Gölcük Down Kafe’de gerçekleştirdi. Dönem Başkanı Çetin Kocatürk Başkanlığında yapılan toplantının en önemli maddesi, aralık ayında yapılacak olan Kültür Gecesi hazırlıkları oldu

PLATFORMA 3 YENİ DERNEK

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu, Dönem Başkanı Çetin Kocatürk Başkanlığı’nda aylık toplantılarını aksatmadan sürdürüyor. Platformun Eylül Ayı toplantısı, geçtiğimiz akşam Gölcük Down Kafe’de gerçekleştirildi. 19 Derneği bünyesinde barındıran, Kültür Dernekleri Platformu, bu sayıyı Gölcük Hayvan Aktivistleri Derneği, Kütahyalılar Derneği ve Vanlılar Derneği’ni de bünyesine katarak 22’ye yükseltti. Dönem Başkanı Kocatürk, sözlerine başlamadan evvel, aralarına yeni katılan 3 dernek başkanına da teşekkür ederek, “Ailemize “Hoşgeldiniz” dedi.  Kocatürk, bu 3 derneğin aralarına katılımıyla daha da güçlendiklerini ve moral bulduklarını söyledi.

TOPLANTININ EN ÖNEMLİ MADDESİ KÜLTÜR GECESİ

Down Kafe’de yapılan toplantının en önemli gündem maddesi, Aralık ayında yapılacak olan, Kültür Gecesi oldu. Başkan Kocatürk, platform içinde yer alan hemşeri derneklerinin, kendi kültürlerini Gölcüklülere tanıtmak amacıyla, büyük bir gece hazırlığı içinde olduklarının altını çizerek, “Bizler farklı şehirlerden ve farklı kültürlerden Gölcük’e gelen insanlarız. Yani Gölcük bizim doğduğumuz yer değil ama, doyduğumuz yer. Ve bu anlamda Kültür Dernekleri Platformu olarak, Gölcük’e bir şeyler verdiğimize ve kattığımıza inanıyoruz. Bizde kendi kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, Gölcüklülerle paylaşmak ve tanıtmak adına, bir kültür gecesi düzenlemek istiyoruz. Aralık ayında, karnaval ve şenlik havasında, gecemizi düzenleyeceğiz. Hazırlıklarımıza şimdiden başladık” dedi.

KOCATÜRK, ‘BAŞKANLIĞA ADAY OLMAYACAĞIM’

Bu arada, Ocak ayında yapılacak olan, Gölcük Kültür Dernekleri Platformu, 2019 yılı Dönem Başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmayacağının altını çizen, 2018 yılı Dönem Başkanı Kocatürk, “Ben üzerime düşen görevi yaptım. Bundan sonra bayrağı taşıyacak bir diğer arkadaşıma teslim edeceğim. Platform olarak, kullandığımız ofis dahil hiçbir yere bir borcumuz yok. Ancak, mevcut ofisimiz mal sahibi tarafından satışa çıkarıldığı için, Aralık ayı sonunda ofisi boşaltmamız lazım. Bu yüzden yeni bir yer bulmamız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —