Kurban Bayramı Tan Et’in işletmecisi Kenan Tan’dan önemli uyarı “KIYMA ÇEKTİRMEK İÇİN EN AZ BİR GÜN BEKLEYİN”

Kurban Bayramı Tan Et’in işletmecisi Kenan Tan’dan önemli uyarı “KIYMA ÇEKTİRMEK İÇİN EN AZ BİR GÜN BEKLEYİN”

Kurban Bayramı Tan Et’in işletmecisi Kenan Tan’dan önemli uyarı

“KIYMA ÇEKTİRMEK İÇİN EN AZ BİR GÜN BEKLEYİN”

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesecek vatandaşlar için Tan Et’in İşletmecisi Kenan Tan önemli bir uyarıda bulundu. Kesilen kurbanın eti dinlenmeden kıyma çektirmenin doğru olmadığını ifade eden Tan, “ Kıyma çektirmek için en az bir gün bekleyin” dedi.

Etler buzdolabına düzgün koyulmazsa Buzdolabı soğutması etin iç kısımlarına kadar ulaşmaz

Kurban eti hemen hemen her evde girdiği an tüketilir ve etlerin birçoğu da buzdolaplarına yerleştirilerek muhafaza edilmeye çalışılır. Fakat birçok kişi kurban etlerini saklama koşullarını, dinlenme sürelerini bilmez. Bu nedenle de çeşitli problemler meydana gelir. Kurban etleri buzdolabına konulduğunda belli bir sıcaklık seviyesine sahip olurlar. Buzdolabı soğutması etin iç kısımlarına kadar ulaşmaz. Bunun doğal sonucu olarak kurban etlerinin hava almayan yerlerinde çok hızlı bozulmalar ve yeşillenmeler meydana gelir.Tan Et’in İşletmecisi Kenan Tan kurban kesecek vatandaşlara etin saklanması ve kıyma çekimi konusunda önemli bilgiler verdi.

“Etin dinlendikten sonra kıyma çekilmesi daha sağlıklıdır”

28 Haziran Çarşamba günü Kurban Bayramı’nın birinci günü ve birçok Müslüman kurbanlarını kesecek. İlçemizde uzun yıllardır hizmet veren ve şu anda  Adnan Menderes İş Merkezi A Blok 31/32 adresinde bulunan Tan Et’in işletmecisi Kenan Tan kurban keseceklere tavsiyelerde bulundu. Tan yaptığı açıklamada, ” Kurban Bayramı’nda vatandaşlar etlerini kıyma çektirmek için acele ediyorlar ve daha etin dumanı üstündeyken kasaplara koşuyorlar. Bu yanlış bir davranış aslında, kurban etinin en az bir gün dinlenmesi ondan sonra kıyma çekilmesi gerekir. Dinlenen etten çekilen kıyma daha uzun ömürlü olduğu içinde bu çok önemlidir. Eğer et dinlenmeden kıyma çekilirse daha çabuk bakteri üretir ve bu da insan sağlığı için iyi değildir” dedi.

Etlerin poşet içinde uzun süre beklemesi doğru değil

Tan sözlerinin devamında, “Tabi en önemli konu ise kurban etlerini kesim yerlerinden alan vatandaşlar etleri poşetlerin içinde bırakıyor. Buda çok yanlış bir davranış aslında. Çünkü havalar sıcak olduğu için et 1-2 saatte kızışarak yeşil renk alır yani bozulur. Kesim yerinden etlerini alacak olan vatandaşlar poşet yerine kapaklı saklama kaplarına koyarlarsa bu onlar için daha iyi olacaktır. Etlerini eve getiren vatandaşlar kısa zamanda etleri  serin bir ortamda sermelerini ve en az 2-4 saat soğutmalarını tavsiye ederim. Bu nedenle birçok kasap bayramın birinci günü açık olmaz, etin en az bir gün dinlenmesi gerektiği için. Eğer çok acil kıyma çektirmeleri gerekiyorsa da eti en az 3-4 saat serin bir ortamda tutarak dinlendirilmesi ve tüketecekleri kadarını kıyma çektirilmesini tavsiye ediyoruz. Derin dondurucu da saklanacak kıyma için etlerin ertesi gün kıyma çektirerek diledikleri gibi muhafaza etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.



Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

“Altında yaşanan iniş çıkışlar yatırımcıları telaşlandırmasın”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gürel, “Uzun vadede dövizden ve faizden daha fazla getirisi olan yatırım altındır”

“Bayram İkramiyesi kurban hissesi kadar olmalı”

“GÖLCÜK ESNAFIMIZA YÖNELİK DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Gürel, “Altın her zaman banka faizi ve dövizden daha karlıdır”

Vehbi Koç Vakfı ve Ford Otosan’dan eğitime destek GÖLCÜK VEHBİ KOÇ VAKFI- SEMAHAT ARSEL İLKOKULUNUN TEMELİ ATILDI

Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nde mezuniyet heyecanı

THK Gölcük Şube Başkanı Tuncay Yıldız’dan Gölcük halkına teşekkür

Başkan Büyükakın, babalar ve çocuklarla Sekapark’ta buluştu UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNÜ, SEVGİ YÜREKLERİ SARDI

Sekapark Yağlı Güreşleri dijitalde milyonlara ulaştı

Cankurtaranlar 13 sahilde, 165 kişilik ekiple nöbette; KOSKEM YAŞAM MESAİSİNE BAŞLADI

Büyükşehir sahada, yollar 7/24 güvende

Büyükşehir bu kez Uğurlu kardeşlerin hayatına dokundu; BİR RAMPA, İKİ HAYAT; “ENGELSİZ TAKSİ” UMUT OLUYOR

Başiskele’de Aile Kurumuna Güçlü Destek

Oda Orkestrası çaldı, Milli İrade Meydanı’nda şarkılar birlikte söylendi; BABALAR GÜNÜ’NDE GÖZLER DOLDU, KALPLER BİR OLDU

Devlet Memurları Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Özhan İmre “ARTIK DAHA DA GÜÇLÜYÜZ”

Cinemre, “2025 - 2026 sezonu için hazırlıklarımızı şimdiden başladık”

Karamürsel Belediyesi Güreş Eğitim Merkezi Hizmete Açılıyor

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Türkiye Şampiyonası 1. ETAP SIRALAMA YARIŞI SONUÇLANDI

İzmit Belediyesinden Babalar Günü’ne özel 'En Baba Turnuva'

KİRALIKLARIN KADERİNİ KAMP BELİRLEYECEK

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU ÖNER BAŞALTINDA ŞAMPİYON OLDU

Gölcükspor’da Yusuf Tokuş’la yola devam!

Kocaelispor, Youssef Bennasser için devreye girdi

Oğulcan Çağlayan Kocaelispor’da kalacak

BAŞKAN SEZER SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Gölcük AK Parti 109. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nı gerçekleştirdi KAVAKLI SAHİLİNDE 90 DÖNÜMLÜK YENİ BİR YAŞAM ALANI HAYATA GEÇİYOR

“Baba duası, sarsılmaz bir dağın yürekteki yankısıdır”

KO-MEK kursiyerlerine sahnede tam not

Yaya güvenliği için motosikletlilere sıkı denetim

KODELİG’25 Robotik ve Kodlama Yarışması başlıyor

Gençler, bu atölye ile ev becerilerini geliştirecek

Ormanya’da yaz hazırlıkları tamam

Büyükşehir’le harflerin renkli dünyasına yolculuk

Antikkapı her alanda fark yaratıyor

Yükleniyor