Tarih: 29.07.2020 12:01

Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı KURBAN SATICILARI DERT YANDI

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı

KURBAN SATICILARI DERT YANDI

31 Temmuz Cuma günü kutlayacağımız Kurban Bayramı öncesi ilçemize özellikle doğu illerinden kurbanlıklarını getiren kurban satıcıları dertli mi dertli. Kurbanlık satışlarının beklediklerinden çok düşük olduğunu ifade eden Kurban satıcıları Kurban Bayramı’na kadar ellerindeki kurbanlıkları satmayı ümit ediyor.

Müslüman aleminin ikinci bayramı olan Kurban Bayramı’nı 31 Temmuz Cuma günü kutlayacağız. Kurban Bayramı’na kısa bir süre kalmasına rağmen ellerindeki kurbanlıkları satamadıklarını ifade eden kurban satıcıları ise alıcıların fiyatları çok aşağı çektikleri ve neredeyse zararına satış yaptıklarını ifade ettiler.

“1. 700-2.800 Lira arası hisselerimiz mevcut”

İlçemizin tanınmış esnaflarından olan Abdurrezzak Tuncer, Muş’tan getirdiği Kurbanlıklarını İhsaniye Karakuşlar Mahallesi’nde kendisine ait ahırda satmaya devam ediyor. Geçen seneye göre fiyatların yüksek değil makul olduğunu ifade eden Tuncer yaptığı açıklamada, “ Muş’tan doğal besi kurbanlıklarınızı kendi özel ahırımızda tamamen doğal yem kullanarak besleyerek satışa sunuyoruz. Bu sene kurbanlık fiyatlarımız geçen seneye göre oldukça makul olduğu halde kurbanlıklara beklediğimiz ilgiyi göremedik. 1.700- 2.800 Lira arası hisselerimiz mevcut. Canlı kg ortalama 25- 28 arası gidiyor. Bu sene Covid-19 pandemisi nedeniyle kurbanlıklarımızı özel bir ekip ile kesimlerini ve parçalama işlemlerini gerçekleştireceğiz. Bütün kurbanlık satışımız olduğu gibi hisse satışımızda var. Fiyatlarımızda kesim ve paketleme de dahil olup dileyen müşterilerimizin evlerine kadar kurbanlarını teslim edeceğiz. Ümidimiz Kurban Bayramı’na son 3 gün kala satışların daha da yoğunlaşması ve tüm kurbanlıkların bitmesi. Ben tüm Müslüman alemi olarak kazasız belasız bir Kurban Bayramı geçirmek dileği ile şimdiden tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —