Kurban Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyaret Edildi

Kurban Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyaret Edildi

Başçeşme ve Polis Şehitliğini Kurban Bayramı Arife Günü ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, şehit aileleri ve gazilerle bayramlaştı, karanfiller bırakarak dualar etti.

Kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin metfun bulunduğu Başçeşme ve Polis Şehitliğini Kurban Bayramı Arife Günü ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, şehit aileleri ve gazilerle bayramlaştı, karanfiller bırakarak dualar etti.

Şehitlik ziyaretine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Deniz Eğitim  ve Öğretim - Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutan J.Alb Murat Bozkurt,  İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık,  Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

 

Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyelerinin ilk ziyareti Bağçeşme Namazgah Şehitliği’ne gerçekleşti. Şehitlerimiz için edilen dualar eşliğinde kabirlerine karanfiller bırakılmasının ardından Vali Yavuz, Şehit yakınları ve Gazilerimizle de yakından ilgilenerek bir istekleri olup olmadığını sordu.

 

Yeni Cuma Camii İmamı Ahmet Doğan tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak, vatanımız için canlarını seve seve feda eden Şehitlerimize ve merhum Gazilerimize İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu eşliğinde dualar edildi. 

 

Bağçeşme Namazgâh Şehitliğine yapılan ilk ziyaretlerin ardından Vali Yavuz, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Polis Şehitliğini de ziyaret ettiler. İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve emniyet mensupları tarafından karşılanan Vali Yavuz ve protokol üyeleri burada da yapılan duaların ardından şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktılar.

 

Vali Seddar Yavuz, yapılan ziyaretlerin akabinde aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramlarını kutlayarak başladığı basın açıklamasında: “Kurban bayramı ve bayramlar genel olarak yardımlaşma, dayanışma birlik ve beraberlik duygularının en üst seviye çıktığı mübarek günlerdir. Bugünler küslerin barıştığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı ve özellikle de yaşlı engelli ekonomik yoksunluk içinde bulunan yetim ve öksüzlere ilginin arttığı güzel ve mübarek günlerdir… Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın da özellikle ekonomik yetersizlik içinde bulunan vatandaşlarımıza destek olunması politikası çerçevesinde de Valiliğimizce tüm sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından 22 milyon TL civarında bir kaynak tüm kardeşlerimizin hesaplarına bayram öncesi geçmiştir.” dedi ve ayrıca Valilik olarak yetim ve öksüzlerle bir araya gelindiğini ihtiyaç ve taleplerinin hassasiyetle takip edildiğini, ilgi ve desteğin gösterildiğini ifade etti.

 

Yolların Sonu Bayram Olsun

 

Vali Yavuz, yola çıkacak sürücülere yeniden tavsiye ve hatırlatmalarda bulundu: “Özellikle tatil beldelerine, memleketlerine ve sevdiklerine kavuşmak üzere yola çıkan kardeşlerimize trafik kurallarına uymalarını ve böylelikle yollarının sonunun bayram olması dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz. Bununla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda Valiliklerimiz tarafından tedbirler alındı ve yayınladı. Kardeşlerimizin huzurla evlerine, gidecekleri yerlere ulaşmaları için her türlü denetimi gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda özellikle her bir noktada ana arterler ve şehir geçişleri olmak üzere trafik tedbirlerimiz devam ediyor. Şu ana kadar birkaç üzücü olay meydana geldi. EDS‘ler hız kaynaklı trafik kazalarını azaltıyor. EDS’lerimizi bu yüzden açıyoruz. Yola çıkacak, araç kullanacak kardeşlerimizden yorgun ve uykusuz yola çıkmamalarını, mutlaka emniyet kemeri takılmasını ve bekleme alanları hariç yol kenarlarında bekleme yapılmamasını rica ediyoruz.

 

Vali Yavuz, trafik tedbirleri kapsamında alınan kısıtlamaya değinerek 16 Haziran Pazar günü saat 05.00’e kadar tır, kamyon ve tanker gibi araçların ana arterlerde geçişlerine kısıtlama getirildiğini; ilaç, meyve ve sebze gibi bozulabilecek maddelerin taşındığı araçlarda istisnaların olduğunu ve tali yolları kullanabileceklerini zorunlu hallerde ise ana arterlerin de kullanabileceğini hatırlattı. 

 

Bayram Günleri Kavuşma Günleri Olsun

 

Kurban kesimi yapacak vatandaşların da kurallara riayet etmesini talep eden Vali Yavuz: “Hepinizin bildiği gibi ekonomik durumu iyi olan kardeşlerimiz kurban kesiyorlar. Kurban kesiminin bir ibadet olduğunu unutmadan, çevreyi kirliliğine sebebiyet vermeden, belirlenen kurban kesim yerlerinde kurbanların kesilmesini, atıkların da uygun bir şekilde bertaraf edilmesini özellikle tavsiye ve rica ediyoruz.” dedi.

 

Vali Seddar Yavuz, Bayram günlerinin kavuşma günleri olmaktan çok ayrılık günleri haline dönmemesini temenni ederek: “Alınan tedbirlerin ve kararların uygulanması noktasında ki çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyemize, emniyet ve jandarma birimlerimize, diğer kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha vatandaşlarımızın trafik konusunda duyarlı olmalarını hatırlatmak istiyorum. Bayramımız mübarek olsun.” ifadeleriyle konuşmalarını ve ziyaretlerini sonlandırdı.

 

 

 



Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

“Altında yaşanan iniş çıkışlar yatırımcıları telaşlandırmasın”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KOCAELİ'DE ÇIKAN ORMAN YANGININA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar “BİZ, DIŞA DEĞİL MİLLETE YASLANAN SİYASETİN TEMSİLCİSİYİZ”

GÖLCÜK MESLEK YÜKSEKOKULU'NDAN ERASMUS BAŞARISI

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ’NDE SITMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreterliğinde Bayrak Değişimi

4. İzmit Körfezi Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu; SAHİLDE ŞENLİK, DENİZDE YARIŞ

ÇOCUKLAR “Bİ’DÜNYA EĞLENCE” İLE DEĞİRMENDERE’DE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü “GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURARAK, BİRLİKTE YOL YÜRÜYORUZ”

Kültür, sohbet, eğlence; her şey Milli İrade Meydanı’nda İZMİT’İN KALBİ BU MEYDANDA ATIYOR

Kocaeli Büyükşehir’den öğrencilere karne hediyesi; YAZ TATİLİNE AT ÜSTÜNDE ‘MERHABA’ DEDİLER

Başiskele’de Geleceğin Şefleri Mezun Oldu

Gölcük Belediyesi İlçe Genelinde Asfalt Yama Çalışmalarına Devam Ediyor

Okereke’den Kocaelispor açıklaması! “KOCAELİSPOR İLE GÖRÜŞMELERİM İLERİ SEVİYEDE”

Darıca Türkelispor ‘şampiyon ekiple’ devam edecek

Vezirçiftliği Mahallesi’ne Modern Kapalı Spor Salonu

ALARA GÖKALP OLİMPİYAT YOLUNDA İLERLİYOR!

Agyei: Tutkulu bir taraftarımızın olduğunu gördüm

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Pehlivanlar uğurlandı

Gölcük Belediye’nden sporculara tam destek YARIŞMA ÖDÜLLERİ  BELİRLENDİ

İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan “DONANMA KENTİ GÖLCÜK KİMLİĞİNE DÖNECEK”

Toramanlar Göleti hayat verdi; toprak suya, çiftçi umuda kavuşuyor BÜYÜKŞEHİR, KIRSAL KALKINMADA LOKOMOTİF OLUYOR

Anahtar Parti Gölcük İlçe Başkanı Hoyur’dan Peygamberimize Yönelik Karikatüre Sert Tepki: “BU AHLAKSIZ GİRİŞİMİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYOR VE LANETLİYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir’den tramvay filosuna yeni üye; 7.TRAMVAY DA RAYLARLA BULUŞTU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 2025 Yılı 3. DÖNEM BİNA TURU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Köseoğlu ve Özyıldırım ailelerinin mutlu günü NİLAY VE MERT DÜNYAEVİNE GİRDİ

Karamürsel’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Törenle Kutlandı

GÖLCÜK KÖYLER ARASI GELENEKSEL 6. FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

KOSKEM, 1 haftada 145 can kurtardı

İzmit Belediyesinden Kıbrıs Gazilerine vefa ziyareti

Yükleniyor